Poliția de frontieră a oprit 14 migranți din Irak și Siria la vama Vărșand

  de Special Arad | 23 May 2017, 10:41 AM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Știri Arad. Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale desfășurată în zona de competență, 14 cetăţeni din Irak şi Siria, care au încercat să iasă ilegal din Romania, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

  Azi noapte, în jurul orei 01.30, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din carul SPF Vărşand, județul Arad, au depistat paisprezece persoane, şase bărbaţi, şase femei şi doi minori, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

  Persoanele în cauză nu își justificau prezența în zona de frontieră, fapt pentru care au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand pentru cercetări. La verificări s-a stabilit că sunt cetăţeni din Irak și Siria, adulții cu vârste cuprinse între 18 și 60 ani, iar copiii sunt vârstă de 3, respectiv 17 ani.

  În cadrul cercetărilor preliminare, persoanele depistate de către polițiștii de frontieră au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

  În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.