duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Polițiștii locali au dat amenzi pentru gunoaiele adunate în mai multe gospodării din municipiu

  de Special Arad | 22 iunie 2023, 4:41 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. În ultimele 3 săptămâni, polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului, disciplinei în construcții, respectiv evidenței persoanelor din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au identificat 21 gospodării în zona cartierelor Drăgășani, Alfa, în perimetrul cuprins între Podul Traian și pasajul care duce spre autostradă.

  Au fost aplicate 5 amenzi pentru încălcarea prevederilor Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de salubrizare din municipiul Arad (HCLM nr. 297/2015), amenzi în cuantum de 3.000 lei.

  Acțiunile au fost desfășurate în scopul verificării respectării prevederilor legale privind normele de gospodărire a municipiului, Regulamentul de salubrizare, starea construcțiilor, respectiv apartenența acestora, precum și dispozițiile privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale locatarilor. Menționăm că acțiunile au fost desfășurate în urma semnalării din partea cetățenilor a gestionării defectuoase în zona respectivă a deșeurilor municipale, fiind surprinse, în teren, de către polițiștii locali, mai multe situații de depozitare neautorizată a acestora de către persoanele care locuiesc în zonă, în locuințe improvizate.

  Totodată, au fost constatate depozite de gunoaie pe 6 terenuri din cele 7 situate în arealul vizat, demarându-se procedura de identificare a proprietarilor, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun, în scopul menținerii în stare salubră a acestora.

  Precizăm că au fost identificate 15 „locuințe” utilizate de un număr aproximativ de 25 de persoane, care nu dețin titlu de proprietate pe construcții și teren, unele locații fiind utilizate temporar, locatarii “călătorind” frecvent în străinătate.

  În aceste situații, locatarii nu au procedat la actualizarea actelor de identitate cu adresa la care locuiesc în fapt, domiciliul menționat în cărțile de identitate fiind la altă locație din municipiu, cu acordul proprietarului acelui imobil (rudă cu persoana respectivă în cele mai multe cazuri). 3 persoane au fost identificate cu adresa din actul de identitate în afara municipiului Arad (2 în județul Arad și 1 persoană în alt județ), respectiv alte 3 care dețin cărți de identitate provizorii, la rubrica “domiciliu” fiind menționat “municipiul Arad”, o astfel de situație nefiind „avantajoasă” în cadrul vizitelor dese în afara țării.

  În următoarea perioadă se va proceda la verificarea regimului de proprietate a respectivelor locații (privată ori de stat), pentru stabilirea persoanelor responsabile de încheierea contractelor de salubrizare, în scopul intrării acestora în legalitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.