vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Atenție! S-a filmat în interiorul celui mai modern poligon de tragere teritorial, al Poliției din Arad (Video)

  de Ioana Costaș | 29 martie 2023, 12:14 PM | Știri Arad

  1

  Inspectoratul de Poliție Județean Arad are cel mai modern poligon de tragere teritorial, iar pentru a arăta acest lucru tuturor a fost realizat un videoclip. Imaginile au fost postate pe youtube în urmă cu trei luni, semn că lucrările de modernizare a poligonului de tragere a IPJ Arad s-au încheiat de ceva vreme.

  De menționat este faptul că poligonul de tragere al IPJ Arad – care este amplasat în subteranul sediului unității – este destinat instrucției și antrenării personalului în tragerea cu armament și avea nevoie de modernizare pentru a fi adus la un standard optim. Acum polițiștii arădeni se pot antrena în cel mai modern poligon de tragere.

  S-a lucrat, potrivit societății care a efectuat lucrarea, la refacerea protecției balistice cu materiale certificate, refacerea ventilației, refacerea sistemului de iluminat, instalarea de separatoare cu rezistență balistică, montaj sisteme automate de aducere a țintei, instalație de simulare luminoasă și audio factorilor de stres, camera de control și la automatizările și comunicațiile video/audio.

  În luna iunie a anului trecut, IPJ Arad era doar la faza întocmirii caietului de sarcini în ceea ce privește lucrarea. Potrivit caietului de sarcini întocmit la acea vreme s-a arătat că „serviciile solicitate și operațiunile cu titlu accesoriu necesar a fi realizate potrivit dimensiunilor poligonului, sunt următoarele: dezafectarea placărilor de protecție existente; refacerea/nivelarea pardoselei; placarea cu material antiricoșeu (grosime minimă 43 de mm); refacere perete biută poligon cu materiale speciale (tablă balistică hardox HB 500 montată pe sisteme mecanice de prindere în spatele unui zid de captare realizat din blocuri antiricoșeu grosime minim 200 mm); montare uși și geam antiglonț; refacerea sistemului și a tubulaturii de evacuare a gazelor și protejarea instalațiilor; instalarea aparatajului electric și a corpurilor de iluminat, conform necesităților exprimate; instalarea unui sistem de alarmă și control acces pe ușa poligonului (armare/dezarmare cu telecomandă și/sau cartelă); toate elementele de montare, orindere, suspendare și/sau ancorare sunt folosite fără punerea în pericol a trăgătorului pe parcursul ședințelor specifice; amenajările vor fi realizate așa încât să nu existe posibilitatea ricoșării proiectilelor în direcția armei”.

  Potrivit caietului de sarcini întocmit anul trecut, prețul modernizării poligonului de tragere a fost de 1.078.150 de lei, în total, dintre care 924.000 de lei erau prevăzuți pentru reparațiile la poligon, iar restul pentru sistemul automatizat de ținte.

  VIDEO:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.