Polaris reintră în Arad pentru salubrizarea stradală – asta a decis Consiliul Local Municipal

  de Raluca Medeleanu | 16 mai 2018, 11:09 AM | Administraţie | Topic special

  0

  Dat fiind faptul că din luna mai a acestui an companiei RER Ecologic i-a expirat contractul pentru salubrizarea stradală a orașului, consilierii municipali au votat la începutul lunii desemnarea directă a unei firme (în contextul unei situații de urgență), până la finalul contestațiilor depuse împotriva companiei care a câștigat licitația publică și urmează să intre oficial în „pâine”.

  Deși inițial s-a propus prelungirea contractului pe trei luni de zile companiei RER Ecologic, mai mulți consilieri au protestat, opinând că ar fi mai firesc negocierea acestui serviciu și cu alte companii, decât prelungirea (nici nu era conform legii!) unui contract unei firme din pricina căreia licitația încă nu poate fi finalizată cu succes. Vorbim aici despre faptul că RER Ecologic a fost printre firmele care s-au înscris la licitație, dar necâștigând a depus contestație, astfel lăsând în așteptare desemnarea firmei câștigătoare până la soluționarea contestațiilor.

  Iată totuși că municipalitatea a considerat necesar să facă negocieri și restul firmelor, astfel că în 7 mai au fost transmise invitațiile de participare la negociere operatorilor care au avut ofertele admisibile. Ofertantul declarat câștigător a fost chiar SC Polaris M Holding SRL.

  Astăzi, în ședința Consiliului Local Municipal, s-au supus la vot tarifele pentru salubrizarea stradală și serviciile de deszăpezire atribuite pe o perioadă de trei luni, până la soluționarea contestațiilor din urma licitației. Astfel, consilierii au votat în unanimitate proiectul de hotărâre, iar Polaris M Holding va urma pe această perioadă să se ocupe de acest serviciu în locul companiei RER Ecologic.

  Tarifele votate sunt următoarele, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut:

  Atenție, vorbim despre salubrizarea stradală, nu despre cea menajeră care ține în continuare de compania Retim.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.