Pola Zilei | Propunerile noastre de referendum pentru viitorul foarte apropiat

  de Special Arad | 5 octombrie 2018, 1:34 PM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  1

  Având în vedere tevatura din jurul referendumului gramatical din acest weekend, luând în seamă și considerațiile, argumentele pro și contra, inclusiv cele mai vehemente și absurde, cântărind și ideea deloc absurdă care susține că acest referendum despre schimbarea unui cuvânt din Constituție este un fel de antrenament-exercițiu pentru alte referendumuri care vor veni și care vor schimba mult mai multe cuvinte din Constituție, ca buni jurnaliști, cetățeni și nu în ultimul rând susținători ai ideii democrației dincolo de orice, venim și de această dată, adică acum, ca de fiecare dată de altfel, în ajutorul publicului, al oamenilor publici cu afaceri secrete, în general în ajutorul cetățeanului turmentat oarecum de atâtea idei și reguli gramaticale – persoana la care ne-am gândit atunci când am prezentat acest cetățean a fost, de ce să ascundem(?), Doamna Viorica Dăncilă – am considerat util pentru viitor și mai ales viitoare să schițăm în mare, desigur, câteva chestiuni esențiale, dar nu numai, care ar putea face obiectul unui referendum cu adevărat românesc în viitorul apropiat.

  Iată câteva din propunerile noastre, nu toate, că sunt unele pentru care societatea nu este încă destul de coaptă, cum ar fi, de exemplu, să înlocuim cuvântul omolog, de proveniență strâină, cu foarte frumosul termen românesc „de același rang”.

  Sondaj: Propunerile noastre de referendum pentru viitorul foarte apropiat

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.