vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Iese ori ba UDMR de la guvernare?

  de E. Nola | 20 mai 2023, 9:17 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  1

  Negocierile pentru noul guvern, condus de PSD, în persoana lui Marcel Ciolacu, sunt în toi.
  Toate par așa cum s-au stabilit, inclusiv jocul UDMR la ofsaid, în fond, fiind cel mai mic din trioul guvernamental, ca să nu rămână fără portofolii, trebuie să facă ceva garagață.
  Mai ales acum când, se pare, cel puțin, Ministerul Sportului va fi asimilat, iar Dezvoltarea este dorită de PNL. Nu de alta, dar cu Ciucă la Dezvoltare treaba e ca și rezolvată. E vorba, totuși, de vreo optzeci de funcții care s-ar elibera prin retragerea UDMR din coaliție. Dacă rămâne chiar și în aceste condiții nu înseamnă că UDMR rămâne fără portofolii, ci că nu vor fi cele mai dorite, cele mai avantajoase. Asta este, meciul e în toi, termenul e vineri, 26, când Ciucă va trebui să predea guvernul lui Ciolacu.

  Desigur, presa speculează la nesfârșit, de două-trei săptămâni se tot anunță ieșirea UDMR din guvern și din coaliția tripartită, de parcă asta ar fi începutul sfârșitului sau sfârșitul începutului, depinde din ce parte o privim.
  Subsemnatul crede că UDMR nu va ieși, chiar dacă de o vreme suge la două țâțe, banii lui Viktor Orbán asigurând, la o adică, menținerea în dolce far niente. Numai că Ungaria lui Orbán nu prea mai are bani, jocul la două capete – de fapt la una – în chestiunea ucraineană aruncând regimul lui Orbán la periferia Uniunii Europene.

  Așadar, vă întrebăm pe Dumneavoastră, stimații noștri mult mai pricepuți decât ai lor, ce ziceți, renunță Kelemen Hunor la postul de vicepremier sau e doar un joc de gleznă înaintea fluierului final?
  Sau de începere, depinde, din nou, de unde privim…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Iese ori ba UDMR de la guvernare?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.