sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: De ce nu a fost primită România în Schengen?

  de E. Nola | 10 decembrie 2022, 10:10 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  10

  (foto: stringfixer.com)

  A fost, este și câteva zile încă va fi tema zilei.

  Chiar dacă mai e și bradul din fața Primăriei, scandalul continuu din jurul UTA-ei, fără să mai vorbim de apropierea Crăciunului și a sfârșitului de an.

  Cert este că dezamăgirea este mare, Dimitrie Muscă a anunțat că renunță la serviciile Erste Bank, mai precis a băncii Comerciale subordonate, mulți amenință că nu se mai duc la Viena și nici la schi în Austria. Nemaivorbind de puzderia de stații de alimentare cu combustibil aflate în proprietate austriacă.

  Ambasadorul de la Viena, Emil Hurezeanu a scris o scrisoare deschisă – nu era mai bine dacă acționa mai eficient pe traseele diplomatice? –, primarul timișorean Fritz a dat un interviu la un TV austriac, degeaba toate, România și Bulgaria deocamdată rămân pe din afară, singura, Croația devine de la 1 Ianuarie graniță oficială a UE.

  Desigur, rămâne totuși întrebarea: ce au avut Austria și Olanda – chiar dacă Olanda a votat contra la pachet cu Bulgaria – cu noi, care a fost de fapt cauza insuccesului de joi?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: De ce nu a fost primită România în Schengen?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. 1. nu suntem stat de drept și nici democratic. Avem reguli care se aplică sau nu în funcție de criterii neclare. Corupția este mod de viață, nepotismele, impostura, incopetența sunt caracteristice organizării administrative. Nu suntem de încredere și nici măcar frecventabili (dacă stai să-ți imaginezi nivelul discuțiilor ce se pot purta cu unul ca Falcă).
   2. interesele lor electorale (ân contextul scandalurilor de corupție și a radicalizării populației pe fondul diminuării nivelului de trai generate de abordări europene neoprogresiste demente) sunt de mimare a grijei guvernanților pentru cetățeanul austriac împotriva riscurilor privind imigrația – abordare care mustește de manipulare și demagogie patriotardă.
   3. Incapacitatea unei clase politice românești promovată exclusiv pe criterii clientelare de a anticipa ceva, de a identifica interesele celorlalți și de a le contracara. Simpla întrebare: ”cine are de câștigat și ce?” ar fi fost suficientă pentru identificarea vulnerabilităților. Dar nu, la noi și înainte, și în timpul celor 2 zile!? de negoicieri și după nu am văzut decât demagogie naivă de prostălăi preocupați de un singur lucru: cum SĂ PARĂ serioși, patrioți, preocupați de interesul public. Unde sunt demisiile responsabile fiindcă astea ar fi putut fi un indicator al seriozității de abordare a problemei Shengen: ambasadorul din Austria, președintele republici bananiere, primul ministru, ministrul de interne, ministrul de externe, șefii partidelor (a tuturor partidelor)? Fără demisii nu se va induce pentru viitorii responsabili ideea de seriozitate, importanță și de preferare a rezultatelor – în opozișție cu declarații pompoase și inutile, din gură.

   +9 voturi
   +1
   -1
  2. Austriecii au vrut cava de la noi (că ăștia sunt obișnuiți să primească și să fure ) și Președintele Iohanis a refuzat să le dea .CINSTE LUI . Si domnule cancelar al austriei karl nehammer ( toate cu litere mici ) scoateti-l din cap pe Franz Joseph că ăsta a murit demult și a INCEPUT SĂ PUTA .

   +1 voturi
   +1
   -1
  3. Aș fi votat în sondaj, dar nici una din variante nu mi se pare realistă (avånd în vedere schimbarea bruscă, „peste noapte”, a opiniei Austriei) – desi, mai multe dintre opțiunile Sondajului AR FI JUSTIFICATE (!!!) .
   Singura variantă pt. care eu aș opta, ar fi ȘANTAJUL și INTERESELE PUR-ECONOMICE și FINANCIARE ! 😉
   Atât și nimic mai mult!
   **********************
   Pentru că, după cum ușor se poate observa, la nivel mondial, SINGURUL care dictează este BANUL !
   În fața lui cad toți „stâlpii” democrației, ai moralității, ai bunului-simț și al respectului reciproc.
   Ce exemplu mai bun vreți, decât CONTINUA COLABORARE ECONOMICO – FINANCIARĂ cu Putin și cu Rusia, după INVADAREA CRIMEEI, fără ca nimeni din Puterile Occidentale să „facă indigestie” ? 🤔

   +5 voturi
   +1
   -1
   • Aveți dreptate . Pt că dragostea cu de-a sila se numește VIOL.Și cetățenii României nu vor să violeze pe nimeni .Dar nici nu vor să fie violați. Așa că eu cred că ar trebui sa-i trimitem pe austrieci acasă (și pe alții dacă este cazul ) să se autosatisfaca și noi sa ne reorientam . Și BEEhamer ăsta să viseze cum ar fi dacă ar el Franz Joseph . Cetățene BEEhaner ,DEȘI ești inalt și Împăratul Franz Joseph era mic de statură tu nu-i ajungi nici la gleznă . Ești doar plin de tine și vorba aia intr-o zi s-ar putea să explodezi .MARUNTELULE.

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.