Pola Zilei: De ce e bine ca Paștele să fie de două ori?

  de E. Nola | 26 aprilie 2019, 5:59 PM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  0

  (foto: caricatures-ireland.com/blog)

  Nu ne vom pune acum să intrăm în istoria bisericilor, nici a calendarelor, chiar dacă nu există an în care presa să nu ne explice încă o dată, pentru a nu știm câta oară, de ce nu sunt Paștile în același timp, iar dacă câteodată, mai rar, sunt, de ce sunt.

  Pornim de la importanța și semnificația practică a sărbătoririi de două ori, mai ales că pe aici pe la noi, omul simțit sărbătorește, indiferent de apartenența sa religioasă, dacă e catolic sau protestant oricum nu are ce face că Paștele ortodox e sărbătoare oficială care oferă câteva zile libere, dar nici ortodocșii nu se dau în lături să se mai cinstească cu o pălincă în ziua când amicul lor catolic sau protestant se prezintă cu o apă de colonie de trei lei, afumat binișor, să stropească fetele din casă.

  Dincolo de aceste aspecte de multiculturalitate ancestrală, sărbătorile religioase au devenit în ultima vreme prilejuri potrivite pentru politicieni de a se prezenta electoratului într-o lumină favorabilă, eu de exemplu, am scos în ultimele zile vrafuri întregi de felicitări de Paște de la toate partidele care se pregătesc cu furie de alegerile din luna care bate la ușă.

  Mai rămâne și problema formulei „Paște fericit” care revine de fiecare dată, iată așadar primele motive de care ne aducem aminte.

  Dar ia să mai vedem câteva…

  Sondaj: De ce e bine ca Paștele să fie de două ori?

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.