Pola Zilei: Ce să mai desființăm în Arad?

  de E. Nola | 5 November 2022, 9:53 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  13

  E o întrebare acum, după desființarea Pieței Mari, mutarea ei într-o hală încropită la repezeală și situată dosnic și fără perspectivă.
  Desigur, lucrurile se mai schimbă într-un oraș, nu asta este problema, ci modul în care se schimbă ele la noi în Arad. Fără rost și fără treabă, așa fiindcă cuiva i-a venit pe scăfârlie să facă un gest așa gratuit care nu schimbă mare lucru, dar cu care te poți lăuda la o adică. Iar dacă se schimbă, se schimbă în rău, desființând lucruri de care ar fi nevoie chiar dacă cei care umblă la butoane nu văd aceste nevoi și nici nu sunt marcate de ele.
  Desigur nu piața este prima, din nefericire opinăm că nici nu va fi ultima, se pare că cei care sunt de o vreme la cârma orașului sunt deranjați de toate chestiunile pe care nu le pricep, iar dacă vine vorba de modernizare, eficientizare, primul lor gând îi duce la aceste lucruri, locuri de care ei nu sunt legați și nici nu se vor lega vreodată.
  E rău, e foarte rău, vremurile de acum nu avantajează orașul nostru, lucrurile importante trec pe lângă noi cu viteza acceleratului, iar noi, ca niște provinciali incurabili de pe marginea drumului, ne uităm după ele și dăm din mână ca proștii. Apoi ne întoarce la treburile noastre, mimăm că lucrăm și mai facem ceva ca să ne simțim și mai rău. Bine, nu neapărat noi, ci cei pe care i-am ales și care exact atâta au așteptat la inteligența lor.
  Așa încât, văzând nenorocirea care încet-încet ne înghite, vă mai întrebăm odată pe Dumneavoastră, ai noștri, mult mai descurcăreți decât ai lor, ce să mai desființeze aleșii noștri ca brazii? Nu de alta, dar să ne simțim și mai mici și mai neimportanți…

   

  Sondaj: Ce să mai desființăm în Arad?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Eu zic să desființam CET Hidrocarburi ca CET SA e desființat deja și așa a ajuns Groapa Marianelor a banilor arădenilor.
   Și am mai putea desființa și Primăria daca orașul a ajuns o comună și așa domnește anarhia șpăgii în Arad iar pe Ghiță Falca îl punem primar peste Triunghiul Bermudelor unde ProArhitectura să se ocupe de toate fezabilitatile și semaforizarile subacvatice.

   +18 voturi
   +1
   -1
   • Aveti dreptate. Cei care merg la Biserica (cu B mare) sa se multumeasca cu hrana spirituala. Lor nu le mai trebuie hrana „de-astalalta”, din piata!
    Pe principiul acesta sa se demoleze, de exemplu, si benzinaria de la Podgoria ca nu se potriveste langa „Biserica” (cu B mare).
    Si sa lasam actualul stadion UTA acolo unde e (ar fi locul ideal sa se tina diferite slujbe acolo, si asa e aproape de „Biserica”) si sa construim un alt stadion „mai trainic si mai frumos” undeva pe camp, macar asa cei care vor sa mearga la un meci vor avea ocazia sa faca si o excursie….

    +2 voturi
    +1
    -1
    • Da , doamna Ely ( cu y mic ) așa scriu eu Creștinul Ortodox : Biserica cu B mare Sfânta Treime cu S mare si T mare , Nascatoarea de Dumnezeu cu N mare și D mare și toate cele sfinte ( pt noi Credincioșii Crestin Ortodocși ) cu LITERE MARI .Nu știu cum le scrieți voi păgânii. Și da , după părerea mea piața trebuie mutata pt ca, așa cum se preconizează ,să se facă o zona pietonala din Pița Avram Iancu pe Metianu , prin Piața Catedrelei , Parcul Reconcilierii la Turnul de Apa .SĂ FIE FRUMOS .Sau nu vrei să fie frumos ? Mai bine cumperi un pastarnac ?Și Stadionul nu are ce cauta acolo .Acolo ar trebui să fie MUZEUL FOTBALULUI sau MUZEUL SPORTULUI ARADEAN .Ce zici doamna Ely cu y mic ?

     --2 voturi
     +1
     -1
   • Bai tămâie, in toate comunitatile de-a lungu’ timpului, in zona centrala a acestora au fost alăturate atât temple, biserici, cat și piețe/târguri(a târgui, a negocia), iar datorită acestora si taxelor percepute, incet s-au dezvoltat comunități din ce in ce mai mari in jurul acestor centre in care, spre incultura ta, piețele si bisericile, etau alăturate.

    0 voturi
    +1
    -1
    • D-le anonim dumneata ești sub nivelul până la care eu pot cobora . Și Nu , NU SUNT DE ACORD sa mă întorc în urma cu o suta sau două sute de ani când căruțele erau oprite în fata Bisericii și caii își făceau acolo nevoile .Și nici în urma cu 40-50 de ani când TĂMÂIE era un cuvânt de ciufala. Dar sigur ,voi accepta hotărârea majorității fără sa-i umilesc sau sa -i batjocoresc .Dar ,fără supărare, românește sa scrie Eli și nu ElY Ca vorbim ROMÂNEȘTE .NU ?

     --2 voturi
     +1
     -1
  2. Foarte corect, dar trist, acest articol ! 😣

   Cu atâta ușurință distrugem, demolăm și înlocuim lucruri FĂCUTE „CU CAP”, cu altele, făcute „pe genunchi, în fuga trenului”, cu niște improvizații / „șuștăreli”, sau, chiar cu unele mai dichisite, POLEITE LA SUPRAFAȚĂ (ca să-ți ia ochii), dar, în esență, fără nici un conținut, sau cu un conținut superficial, improvizat… 🤔

   Atât de rar mai văd în lumea actuală, oameni CARE GÂNDESC UN LUCRU ÎNAINTE DE A-L FACE, care creeaza ceva evaluînd lucrurile în perspectivă, (nu doar „de azi pe mâine”) și , mai ales, FĂRĂ ALTE INTERESE meschine sau personale; iar (în puținele cazuri) când mai apar, răzleț, și astfel de GOSPODARI, sunt marginalizați, pt a nu „pune în lumină proastă”, „oceanul” de incompetenți, infatuați și/sau indolenți. 😡

   +2 voturi
   +1
   -1
  3. Domnule ioan ( cu i mic) prima remarca este in regula , in schimb la al doilea comentariu privind părerea Doamnei Ely se vede rautatea si neacceptarea altei opinii! Din aceasta cauza noi in România nu vom avea niciodată o democrație adevarata! Domnul Rațiu ( Dumnezeu sa il odihneasca in pace) de care am ras toti – inclusiv eu- spunand papion , moși! O zi liniștita si pace!erul si etc a avut o declarație memorabila , “ma voi lupta pina la ultima picatura de singe sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine” !!!! Cugetați la aceste cuvinte ! Acesta este esența democratiei. In rest sa ii desființăm pe cei care au alta parere decat ne convine noua este o gargara ieftina pe care am trăit- o înainte de 89 ! Sa fiți toti sănătoși si sa auzim numai de bine

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.