joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Ce-i doriți orașului iubit, Aradului, de ziua lui?

  de E. Nola | 19 august 2023, 11:43 AM | Pola Zilei

  14

  Acuma asta este, în August este sărbătoare și aici la Arad și mai încolo, dincolo de graniță.

  Dar ca să ne simțim bine, trecem peste asta, copleșiți de minunatele programe pe care ni le-a pregătit municipalitatea pentru această sărbătoare de pe acum tradițională a orașului Arad. Un oraș mai aparte, chiar dacă nu neapărat cel mai, cel mai, din moment ce nu știm nici măcar ce ar putea însemna numele orașului. Cu Timișoara e simplu: cetatea de pe Timiș, cu Oradea la fel, Cetatea Mare, numa’ noi habar nu avem ce ar putea însemna numele de Arad sau Orod, așa cum apare în cele mai vechi documente.

  Nici în română, nici în maghiară și cu atât mai puțin în germană. Ar mai fi ebraica, și da, acolo, în funcție de pronunțare – știți cum e în ebraică cu vocalele – poate însemna a fi liber, a fugi sau a tremura.

  Alegeți Dumneavoastră, stimații noștri, mult mai alegători decât ai lor, după care să ne spuneți ce vă lipsește cel mai tare ca Aradul să fie așa cum vă doriți, nu așa cum îl lasă cei care, mai de aici, mai de departe, se fac că administrează acest oraș.

  Noi vă oferim câteva variante, șapte ca de obicei, Dumneavoastră, în comentarii, puteți, desigur, veni și cu altele.

  Vă așteptăm!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Ce-i doriți orașului iubit, Aradului, de ziua lui?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. @AA
   N-au apărut după ’89…, existau și înainte!
   Unora le se zicea și „sårme”… 😉
   .
   Dar nu originea e cea mai relevantă (spune-mi un „ne-venetic”, de-al nostru, reprezentativ, serios și gospodar, care să-si dorească Administrarea Aradului 🤔), ci CARACTERUL și DORINȚA REALĂ de a face și lăsa ceva bun, peren, după el…
   .
   SUA a fost constituită NUMAI din venetici, dar CU DORINȚĂ REALĂ de muncă și progres; și a ajuns unde o știm! Canada cam la fel…
   Și mai sunt șu alții…

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Un primar mai răsărit iar ca și consecință o primărie mai competenta și deci un oraș mai bine administrat.
   Felul cum e promovat Bibart de pagina de FB a primăriei doar pe vremea lui Mao Zedong se mai practica poate ca ei presupun ca Bibart e mai arădean decât noi toți deși vine de la Târnova.
   Cum cineva le atrage atenția cum adm paginii primăriei șterg comentariile respective Afară-i vopsit gardu înăuntru-i… VAI DE…

   +7 voturi
   +1
   -1
  3. Ce doresc pentru Arad?
   O sală polivalentă de minim 5000 mii de locuri unde să se poată organiza și concerte, tenis, gimnastică la nivel de campionate naționale. Asa cum e la Cluj și Oradea.

   Stadionul Francisc Neuman să fie închis pe lateralul peluzelor și lateralul tribunei 2, așa cum de fapt era în proiect. Să fie un stadion unde să nu tremuri de curent când e primăvară sau toamnă.
   Pentru Arad vreau UTA liberă, să nu mai fie capușată de mafia Falcă care îl ține sub aripă pe Meszar!
   Pe oricare arădean născut și crescut aici cred că îl doare cetatea, ani de zile nu s-a făcut nimic.
   E o durere pentru orice arădean.
   Un Aqua Park pe ștrand ar fi nevoie.
   Poate găsirea unei soluții pentru un parc în Vlaicu.
   Terenuri de sport în cartiere!

   +11 voturi
   +1
   -1
  4. Un ȘUT în FUND vă doresc ! Că pe zi și ani ce trece tot mai RĂI și NESIMȚIȚI DEVENIȚI și vă tot îndepărtați de DUMNEZEU și SFÎNTA Biserică . Vă faceți că nu cunoașteți cele zece porunci ale lui Dumnezeu pe zi ce trece ca și cum Cuvîntul Domnului pe o ureche intră și pe cealaltă se duce. Tot ce Contează este BANUL și numai voi să trăiți și să o duceți bine aici si acum ca și cum nu ar fi viață veșnică în Domnul Iisus Hristos

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.