duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Podul Decebal se reabilitează cu muncitori invizibili și utilaje parcă plecate la o baie răcoroasă în Mureș

  de Andreea Daniela B. | 17 iulie 2020, 7:48 AM | Știri Arad | Topic special

  5

  Despre lucrările la Podul Decebal știm deja cu toții. Acestea au început la mijlocul lunii mai și ar avea termenul de finalizare pe data de 3 septembrie. Din păcate, noi cam îndoim de respectarea acestui termen de finalizare, dar putem spune că sperăm ca măcar să se apropie de data de finalizare oficială. Totuși, după aproape două luni de muncă istovitoare, ieri, în 16 iulie, am vizitat șantierul pentru a constata cu ochii noștri situația lucrărilor. Surpriză… sau nu! Liniște pe pod, liniște sub pod, în stânga, în dreapta. La început am crezut că am greșit podul… glumim bineînțeles. Ne-am uitat puțin mai la dreapta și acolo erau doi muncitori care nu aveau nici o legătură cu podul pentru că lucrau la fațada unei case. Podul este închis, se vede că ceva s-a lucrat pentru că indicatoarele există și niște nisip este adunat undeva în drum, dar atât. Nu tu muncitor, nu tu utilaje, nici măcar o sapă uitată pe undeva.

  Dar nu vă faceți griji! Chiar dacă muncitorii de la Podul Decebal au avut liber azi, suntem convinși că aceștia vor intra în priză imediat ce apar autoritățile cu camerele de filmat electorale. Știind dinainte că își vor face prezența „șefii”, cu siguranță că la fața locului o să fie o emulație incredibilă, se va lucra cu viteza luminii și munictorii vor fi puși la treabă.

  Mai mult de atât, am observat că mai au loc niște lucrări și în fața Colegiului Național „Moise Nicoară”. Ne place să vedem că orașul se zbate să avanseze, să ajungă la nivelul următor, iar acolo am găsit cel mai muncitor dintre muncitori. De ce spunem acest lucru? Pentru că era singurul. Desigur, stătea pe unul dintre utilajele care ar trebui să niveleze pământul, lângă mașina plină de unelte și se uita în telefon, dar măcar era prezent. Și-i acordăm și circumstanțe din cauza căldurii. Dar atât.

  109676341 1051969511887896 7576973989387137390 n

  Am sunat la Primăria Arad ca să fim siguri că muncitorii nu au nici o vină și pur și simplu nu și-au început încă ziua de lucru. Fără să vă ținem prea mult în suspans pentru răspunsurile primite de la cei care ne-au răspuns la telefon, vă spunem că angajații Palatului Administrativ habar nu aveau de ceea ce se petrecea pe pod. Am vorbit în total cu trei persoane din diferite departamente. Una ne-a trimis la cealaltă și cealaltă la a treia. Oricât de frumos ne-au vorbit nu putem să nu vă spunem că acestea nu știau nici măcar cine se ocupă de lucrări, deci la întrebarea „are este programul de lucru al muncitorilor ce se ocupă de Podul Decebal?”, nici măcar să nu vă gândiți că am primit răspuns. O fi știind cei de la Tehnodomus, firma care lucrează la pod, însă nici aceștia nu-s de găsit.

  Reluăm puțin ce am spus la început și menținem sus și tare că Podul Decebal nu va fi finalizat la timp, dar nu se știe niciodată, poate ne trezim cu vreo surpriză fiindcă e an electoral.

  109984434 888970351597689 1986927375358479025 n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Niste scursuri umane cei care administreaza orasul asta. Mergeti si vedeti in Timisoara, care e in plin proces de modernizare in partea din centru, sa vedeti acolo cum se lucreaza si la ce stadiu au ajuns de zici ca esti in Viena nu in Timisoara! Au largit bulevarde, au pus pavaj cu bun gust si cu delimitare clara pentru biciclisti si pietoni, ti-e mai mare dragul sa mergi in zona aia. Si la noi?? La noi nu ai ce face altceva decat sa stai sa injuri pe cine apuci cand dai in acea groapa nefinalizata de peste 1 an de cand s-au facut alte lucrari… de pod nici nu mai vorbesc, ce mai conteaza ca sunt o gramada de cetateni care stau la cozi interminabile ca sa ajunga acasa? Ce mai conteaza disconfortul celor care stau pe strazile pe care se ocolesc lucrarile lor?? Nu mai conteaza nimic!! Nu stiu daca citesc sau nu, dar oamenii au ajuns la nivelul in care le e atat de scarba de ei, de toti politicienii, incat e chiar grav! Si ii mai auzeam pe guvernanti ca vor sa pastreze oamenii veniti din diaspora.. poate pe cei care se ocupau cu cersitul si alte chestii dubioase, ca pe ceilalti, care au trait intr-o tara civilizata, sigur nu ii tii intr-o tara bananiera cum tinde sa fie Romania!

   +14 voturi
   +1
   -1
  2. De ani de zile, lucrari de proasta calitate la preturi mari si termene mult depasite. Aceeasi reteta de succes pt firma respectiva si nu numai.
   Presa a tot sesizat aceste aspecte. Si? Lucrurile merg in continuare asa si nici nu se vor schimba in graba. Asa se intampla in 2010, asa se intampla acum si nu am niciun motiv sa cred ca peste 10 ani nu se va intampla la fel.

   +13 voturi
   +1
   -1
  3. Nu prea înțeleg de ce vă tot mirați ? Aradul prin marele proiect de Degenerare urbană, a reușit sa creeze așa o densitate de bălți, cum nu cred că a mai văzut cineva . LA voi , gurile de canal sunt atât de jos de-ti rupi mașina , iar gurile pt fluvial atât de sus , de nu-și au rostul . Marcajele pentru parcările care au înlocuit garajele daramate sunt atat de înguste, încât trebuie să fii balerina ca sa te poti strecura in/afara din mașină . Bine că s-a mai bifat o investiție !

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.