sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Podul de la Giurgiu intră în reparații în urma unei petiții

  de Special Arad | 6 ianuarie 2015, 11:17 AM | Naţional

  0

  „ACEASTA E INTRAREA ÎN ROMÂNIA”. Cetăţenii au depus petiții, iar autorităţile s-au văzut forţate să răspundă: Podul intră în reparaţii capitale

  Podul de peste Dunăre de la Giurgiu, precum şi drumul până la punctul de acces vamal vor intra în reparaţii în luna martie. Până atunci, CNADNR promite că va executa „lucrări de reparaţii cu mixturi asfaltice la rece”. Reacţia CNADNR vine după ce Gândul a prezentat duminică o serie de imagini cu partea românească a podului peste Dunăre, de la Giurgiu, care arată ca după război. Imaginile au atras zeci de comentarii din partea cititorilor, unii dintre aceştia dezvăluind petiţiile transmise autorităţilor în care semnalau autorităţilor situaţia “Podului Prieteniei”.

  Aproximativ 12,7 milioane de euro este suma pe care Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a încasat-o anul trecut din tariful de trecere a podului peste Dunăre, în sensul Giurgiu-Ruse, potrivit unui răspuns transmis luni pentru Gândul de CNADNR.

  Deşi suma ar fi ajuns pentru construcţia a mai bine de doi kilometri de autostradă, drumul de intrare în România este plin de adevărate cratere, şoferii fiind nevoiţi să facă slalom printre ele. Drumul este însă mult mai bun pe partea bulgărească a podului.

  Când va fi reparat asfaltul pe Podul de la Giurgiu?

  Contractul de reabilitare a Podului peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse a fost atribuit în luna octombrie 2014 asocierii Collini Lavori S.p.A. – Tecnic Consulting Engineering. În luna noiembrie 2014 a fost dat ordinul de începere a lucrărilor, se arată în răspunsul transmis gândul de CNADNR.

  Contractul are o perioada de 16 luni, investiţia fiind finanţată cu fonduri europene, din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS-T 2007 – 2013.

  Compania a precizat că lucrările de reabilitare a podului urmează să fie finalizate până la data de 31 decembrie 2015.

  Citește mai multe detalii pe Gândul.info

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.