Planul roșu de intervenție activat, după un accident între două autobuze! 12 persoane rănite, dintre care o victimă încarcerată, iar una care a ajuns sub autobuz

  de - | 19 aprilie 2018, 11:44 AM | Regional

  0

  Două autobuze au fost implicate într-un accident rutier în municipiul Satu Mare, joi dimineaţă, iar autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie. Toate cele douăsprezece persoane care se aflau în autobuze au fost rănite şi au primit îngrijiri medicale la faţa locului, iar opt dintre ele au fost transportate la spital, două fiind în stare gravă, conform reprezentanţilor Poliţiei şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Accidentul s-a produs după ce unul dintre şoferi nu a acordat prioritate celuilalt când a ieşit de pe o stradă secudară.

  Toate cele douăsprezece persoane care se aflau în cele două autobuzele implicate în accidentul din Satu Mare au fost rănite şi au primit îngrijiri medicale la faţa locului, iar opt dintre ele au fost transportate la spital, două fiind în stare gravă.

  Accidentul a avut loc în apropierea parcului industrial din sudul municipiului Satu Mare, iar majoritatea pasagerilor din cele două autobuze erau angajaţi ai firmelor din zonă.

  Conform Poliţiei Judeţene Satu Mare, unul dintre autobuze ieşea de pe o stradă secundară, dar în momentul virajului la stânga şoferul nu s-a asigurat şi astfel nu a dat prioritate unui alt autobuz.

  Impactul a fost unul violent, şoferul care circula regulamentar rămânând încarcerat în cabină.

  În ambele vehicule se aflau în total douăsprezece persoane, toate fiind rănite, dar numai opt au fost tranportate la spital pentru investigaţii medicale.

  Două persoane sunt în stare gravă, respectiv şoferul care circula regulamentar şi un pasager care a ajuns sub unul dintre autobuze, fiind scos de echipajul de descarcerare.

  Ceilalţi pasageri au răni superficiale, iar patru au primit îngrijiri la faţa locului, refuzând transportul la spital, conform reprezentanţilor Poliţiei şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

  Conform IGSU, accidentul în care au fost implicate două autobuze a fost anunţat prin 112, semnalându-se că mai multe persoane ar fi rănite.

  Pentru asigurarea intervenţiei, a fost activat Planul roşu, iar la faţa locului au fost trimise două autospeciale de stingere, trei echipaje de descarcerare, un echipaj de prim- ajutor SMURD, o unitate de terapie intensivă SMURD şi patru echipaje medicaleale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

  sursa: news.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.