marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Plângere penală pentru profanare de cadavre la Muzeul Banatului, în urma unei expoziții internaționale

  de - | 17 februarie 2016, 3:59 PM | Regional

  1

  Nemulţumirile membrilor Societăţii Timişoara în legătură cu expoziţia “Corpul uman” găzduită de Muzeul Banatului continuă, ba chiar iau o turnură neaşteptată. După ce au atras public atenţia că o astfel de expoziţie nu este normală într-un oraş ca Timişoara și că proveniența cadavrelor expuse nu a fost făcută publică de către organizatorii expoziției , reprezentanții Societății Timișoara consideră că este posibil ca respectivele cadvre să provină de la deținuți politic din China, scrie PRESSALERT.ro

  Anca Florescu, avocat și reprezentant al Societății Timișoara a anunțat că „am depus în data de 16 februarie o plângere penală la Parchectul de pe lângă Judecătoria Timișoara pentru profanarea de cadavre. Legislația din România are menirea de a proteja valori sociale care includ și respectul datorat oamenilor după moartea lor. Ne referim la faptul că în considerarea vieții pe care acel corp a purtat-o odată acelui corp trebuie să i se acorde respect. În cadrul demersurilor în justiție am arătat că reprezintă o lipsă de etică a expune niște corpuri umane jupuite de piele cu organele interne expuse într-un mod care sfidează bunul simț. Nu cunoaștem nimic despre cei cărora le-au aparținut aceste corpuri. Am arătat că se obţine profit de pe urma acestei expoziţii fără a se arăta cauzele decesului sau un consimțământ venit din partea familiilor celor decedați. Noi am arătat că trupurile acelea devin o simplă marfă de pe urma căreia se obțin venituri bănești”.

  Citeste mai mult pe pressalert.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.