marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Plaja de la Ghioroc va fi cu 4000 m² mai mare. Parcarea va fi și ea mărită

  de Special Arad | 19 februarie 2020, 4:45 PM | Ghioroc | Știri Arad

  1

  Comunicat.  Una dintre cele mai apreciate investiţii ale Consiliului Judeţean Arad în domeniul turismului a fost, pe parcursul perioadei 2016-2020, plaja lacului Ghioroc şi vecinătatea acestuia. Locaţia a fost una dintre preferatele arădenilor pentru petrecerea timpului liber pe timp de vară, având în vedere suprafaţa generoasă a lacului şi plaja nisipoasă, perfectă pentru relaxare în sezonul estival. În colaborare cu Primăria comunei Ghioroc, încă din anul 2016, conducerea Consiliului Judeţean Arad a început demersurile pentru punerea în evidenţă a acestei zonei, respectiv pentru declararea comunei Ghioroc ca staţiune de interes local.

  Amenajarea lacului Ghioroc ca spațiu de agrement reprezintă cea mai importantă investiție a Consiliului Județean în turismul arădean, o investiţie corectă, având în vedere datele statistice. La preluarea mandatului, am sesizat faptul că Aradul are nevoie de o atracţie turistică, un loc unde arădenii, dar şi locuitori din vestul ţării să poată să-şi petreacă zilele de vară într-o atmosferă relaxantă! Am purtat discuţii cu primarul comunei, Corneliu Popi-Morodan şi am decis să facem echipă pentru a transforma Ghiorocul în staţiune de interes local. A fost un efort de aproape patru ani, şi iată că avem rezultatele aşteptate! Ghiorocul este numit, astăzi, „Litoralul Vestului” şi a devenit un punct de atracție majoră pentru turiștii din vestul țării”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele CJA.

  În anul 2017, Consiliul Judeţean Arad a alocat suma de 810.000 de lei pentru amenajarea  Lacului Ghioroc şi începerea realizării documentaţiei pentru declararea comunei Ghioroc să staţiune turistică de interes local.

  Ulterior, Consiliul Județean a alocat suma de 400.000 de lei pentru amenajarea parcării de lângă lacul de agrement. Consiliul Judeţean continuat să se implice în dezvoltarea comunei, în modernizarea plajei de la Ghioroc, prin alocarea în anul 2018 a sumei de 400.000 de lei, sumă destinată extinderii parcării. La ora actuală plaja dispune de 680 de locuri de parcare. În timpul sezonului tranzitează plaja Ghioroc peste 1.500 de maşini, tocmai de aceea în anul 2020 CJA a alocat suma de  350.000 de lei pentru a se construi încă 320 de locuri de parcare.

  În anul 2019, tot cu sprijinul Consiliului Județean Arad, s-au mai construit 5 căbănuțe în camping cu o capacitate de 20 de locuri de cazare, valoarea investiţiei ce urmează a fi finalizată anul acesta fiind de 200.000 de lei. Acestea se vor adăuga la cele 28 de locuri care sunt deja funcționale. Anul trecut, gradul de ocupare al căsuţelor a fost, mai ales în week-end, de peste 90%. Tot în camping, dar și cu deservirea plajei, au fost construite cabine de duș și toalete. Anul acesta venim cu o nouă extindere de 4.000 de m² a suprafeţei plajei. Astfel, suprafaţa totală va fi de 14.000 m²”, a declarat primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan.

  Pentru că face parte din strategia Consiliului Județean Arad de creștere a vizibilității Podgoriei Miniș-Măderat și a lacului Ghioroc, în parteneriat cu Primăriile Șiria și Ghioroc, stațiunea a fost promovată la sfârșitul anului trecut, în premieră, și la Târgul Național de Turism al României, cel mai mare eveniment de acest gen din țară. Standul Aradului a recreat atmosfera petrecerilor studențești, din cadrul Ghioroc ,,Summer Fest”, de pe Litoralul Vestului, fiind apreciat de vizitatori ca unul dintre cele mai inedite și atractive de la ediția respectivă a Târgului Național de Turism de la București.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.