vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un pilot a murit duminică seara, după ce s-a prăbușit cu planorul, în apropierea Aerodromului din Ineu, județul Bihor

  de Special Arad | 4 iunie 2023, 9:45 PM | Regional

  3

  „La ora 19.03, ISU Bihor a fost sesizat cu privire la prăbușirea unui planor, în apropierea pistei Aerodromului Ineu. La locul indicat de apelant au fost mobilizate imediat, trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului 1 Oradea, cu o autospecială de descarcerare grea și două autospeciale de stingere și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea. Din nefericire, pilotul nu a mai putut fi salvat, medicul constatând decesul acestuia”, a transmis lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

  Potrivit dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD, pilotul a rămas încarcerat în rămășițele planorului.

  Planorul s-a prăbușit pe un câmp de la ieșirea din loclitatea Ineu. Nu este vorba despre o zonă locuită, dar accidentul nu s-a petrecut nici prea departe de sat.

  Echipaje de anchetatori caută rămășițe ale aparatului de zbor pe câmpuri. Imaginile surprinse de BIHOREANUL la fața locului arată că planorul s-a rupt în bucăți. Corpul planorului a ajuns lângă un drum agricol, dar o altă bucată mare din aeronavă se află la circa 300 de metri.

  Planoarele sunt aparate de zbor fără motor. Localnicii din Ineu spun că în acest weekend au zburat mai multe planoare din zona aerodromului de la complexul Kings Land, fiind ridicate în aer cu avioane cu motor, iar apoi desprinse și lăsate să planeze.

  Procurorii și polițiștii fac cercetări pentru a afla cum s-a produs accidentul mortal.

  Victima, un bărbat de 40 de ani din Oradea.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.