Piedone nu a murit! Bud Spencer a plecat dintre noi, dar Piedone nu!

  de Mihai Todoca | 28 iunie 2016, 9:22 AM | Internaţional

  0

  Având în vedere că mediul online este plin cu vestea „Piedone a murit!” și cam atât, Special Arad dorește să treacă peste această pseudo sintagmă și să scrie doar atât: Piedone nu a murit.

  Nici măcar Bud Spencer nu a murit ci Carlo Pedersoli. Actorul care l-a interpretat pe Piedone s-a stins luni seara la Roma. Acesta a fost omul pe care îl vom onora în următoarele rânduri prezentând câteva frânturi din viața celui care ni l-a adus în case pe Piedone.

  Carlo Pedersoli s-a născut la Napoli și a fost primul italian care a înotat suta de metri la stilul liber sub un minut. Acesta a participat la Jocurile Olimpice de Vară de la Helsinki în anul 1952 și în 1956 la Melbourne Australia, component al lotului național italian de înot. A terminat Dreptul însă dorind o schimbare, emigrează în America de Sud prima oară în Argentina apoi în Venezuela.

  Începutul anilor ’60 îl găsesc înapoi în țara natală, unde s-a căsătorit cu Maria care i-a dăruit trei copii: Giuseppe, Christine și Diamy. În 1967 primește un rol care va pune bazele pseudonimului Bud Spencer. Bud după berea preferată, Budweiser și Spencer de la actorul american Spencer Tracy. Împreună cu Terrence Hill aceștia au realizat nu mai puțin de 18 filme împreună, în rolurile pe care am ajuns mai multe generații să le îndrăgim.

  nehany_dolog_soha_nem_valtozik_terence_hill_es_bud_spencer_ujra_egyutt_1

  Printre multe alte lucruri pentru care îl cunoaștem pe Carlo Pedersoli, iată câteva care sunt mai puțin cunoscute:

  A devenit pilot de avion cu reacție și de elicopter după ce a apărut în …Piu forte ragazzi! După care a pornit o companie aeriană de transport denumită Mistral Air.

  A renunțat la compania aeriană și a intrat în afacerile copiilor lui cu produse vestimentare.

  La cererea specifică a lui Silvio Berlusconi a intrat în politică ca și consilier regional pentru un partid de dreapta „în viață am făcut de toate, au fost doar trei lucruri ce nu am fost: balerin, jocheu și politician. Cum primele două sunt excluse a mai rămas să mă arunc în politică” .

  Un om cu multe talente acesta a scris multe texte și scenarii în filmele în care a jucat. De asemenea acesta deține mai multe patente.

  Acesta a fost Carlo Pedersoli, actor, cântăreț, producător muzical, aviator, scenarist, producător de filme, compozitor, scriitor, înotător, avocat și un munte de om care ni l-a dat pe Piedone. Pe Carlo îl vom uita poate, dar pe Piedone… nu îndrăznim!

  main_motiv_budspencer_announcement61627030

  surse: imdb, wikipedia

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.