joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pictorița Mariana Mihuț organizează un curs de pictură naivă la Școala Populară de Arte Arad

  de Special Arad | 20 septembrie 2018, 11:53 AM | Cultură

  2

  Începând din acest an un nou curs se va desfăşura în cadrul Şcolii Populare de Arte Arad, sub îndrumarea pictoriţei Marianei Mihuţ.

  În cadrul atelierului de pictură naivă, care are o durată de trei ani, cursanţii au ocazia de a-şi folosi creativitatea şi imaginaţia liberă, au oportunitatea de a înţelege armonia culorilor, de a-şi exprima sentimentele fără un subiect sau o regulă impusă. De asemenea, au posibilitatea de a folosi inocenţa copilăriei pentru a lumina şi colora realitatea.

  Vârsta minimă pentru înscrierea la atelierul de pictură naivă este de 7 ani iar taxa anuală 400 lei.

  Mariana Mihuţ

  Mariana MIHUȚ reprezintă a patra generație din cunoscuta familie de pictori din Brusturi, județul Arad. Ion Niță Nicodin este pentru pictura naivă română ceea ce reprezintă Le Douanier ROUSSEAU pentru pictura naivă universală.

  Născută sub același acoperiș, copil fiind, Mariana îl observă pe bunicul ei, Petru MIHUȚ pictând. La vârsta de 16 ani își descoperă la rândul său darul și pasiunea pentru pictură și expune alături de bunic și de mătușa Rodica NICODIN la importante expoziții și festivaluri de artă naivă din țară, din București sau din străinătate.

  În luna mai 2005, francezii au descoperit cu uimire și încântare tablourile de pictură naivă ale Marianei Mihuţ.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.