Piața imobiliară arădeană, trend ascendent: cumpărătorii preferă casele și terenurile în defavoarea apartamentelor

  de - | 1 October 2021, 12:17 PM | Advertorial

  0

  Interesul către zonele din apropierea Aradului se menține pe un trend ascendent. Conform ANCPI, în luna august 2021 s-au tranzacționat 498 de terenuri – intravilane și agricole.

  Pe de altă parte, casele și proprietățile rezidențiale din zonele limitrofe sunt de mare interes pentru arădeni, în aceeași lună realizându-se 459 de achiziții în acest sector.

  Motivul principal pentru care viitorii proprietari sunt interesați de achiziționarea unui teren sau a unei case – în defavoarea apartamentelor – este nevoia de a locui într-o zonă liniștită, dar cu acces ușor către punctele de interes ale orașului.

  Conform datelor actuale din piața imobiliară, prețul pe metru pătrat la apartamentele de vânzare din zonele centrale și semicentrale ale Aradului se menține pe un trend ascendent. Acestea au ajuns la o majorare cu +4,97%, față de primul semestru al anului 2020, de la €805/mp la €845/mp în zona ultracentrală și o creștere de +7,46% până la prețul de €821/mp, în zona semicentrală a Aradului.

  În ceea ce privește chiriile, arădenii trebuie să achite un preț mediu lunar de €375. Conform specialiștilor imobiliari Blitz Arad, piața chiriilor este pe un trend ascendent al cererii, motivat de începutul cursurilor învățământului superior.

  “Creșterea cererii pe segmentul chiriilor, vine pe fondul nevoii studenților sau viitorilor studenți de o locuință, odată cu începerea cursurilor universitare. De asemenea, vedem și un apetit crescut în rândul antreprenorilor și directorilor care închiriază locații pentru întreprinderi”, spune Delia Hosszu, manager franciză Blitz Arad.

  Specialiștii Blitz sunt de părere că piața imobiliară din Arad își va păstra caracterul ascendent al cererii în zonele limitrofe, simțindu-se o nevoie crescută de tranzacționare pe segmentele de case, terenuri și spații comerciale.

  Servicii și consiliere imobiliară de calitate superioară pentru arădeni

  Începând cu luna mai 2021, biroul Blitz din Arad și-a deschis porțile. Compania imobiliară Blitz a avut în vedere, în strategia de dezvoltare, acest important centru economic, cultural și industrial datorită potențialul tranzacțional foarte mare și standardelor vestice prin care se remarcă.

  Biroul Blitz Arad are o echipă de brokeri imobiliari, care este pregătită să pună la dispoziția rezidenților o gamă largă de servicii. Aceștia vor oferi consiliere și informații relevante atât în sfera imobiliară, cât și în domeniile conexe precum bancar, juridic și de investiții.

  ”Pe baza noilor pachete comerciale pentru vânzători, cumpărători, proprietari sau viitori chiriași, clienții Blitz beneficiază de numeroase avantaje imobiliare printre care: promovarea intensă în mediul online a proprietăților pentru vânzători și proprietari, verificarea actelor din punct de vedere legal, întocmirea antecontractelor sub semnătura privată, menținerea unei bune relații între cumpărător și vânzător/ chiriaș și proprietar, precum și asistență de specialitate prin intermediul Call- Center-ului,a explicat Cătălin Priscorniță, CEO Blitz.

  Indiferent de intențiile tranzacționale și bugetul clienților, portofoliul agenției acoperă toate palierele, punând la dispoziția viitorilor proprietari sau chiriași apartamente în principalele cartiere, în blocuri nou construite sau în imobile vechi.

  În acest moment, portofoliul de oferte Blitz Arad conține peste 200 de proprietăți, atât pentru potențiali cumpărători cât și pentru cei ce își doresc să închirieze o locuință.

  Blitz este o companie antreprenorială în imobiliare din Cluj-Napoca, prezentă pe piață de 11 ani, fiind înființată de Cătălin Priscorniță, cu o largă experiență în imobiliare.

  Compania a crescut an de an, fiind în prezent cea mai mare din Cluj-Napoca și din Transilvania, având în 2020 peste 2.5 milioane de euro cifră de afaceri, și peste 150 de angajați și colaboratori, care au realizat peste 1000 de tranzacții totalizând mai mult de 65 milioane euro.

  Blitz este membru fondator al Comunității Elitelor în Imobiliare din România (CEIR) și un reper de bune practici în industria imobiliarelor.

  În 2020, Cătălin Priscorniță a primit premiul ”Leadership-ul anului în imobiliare”, iar în 2021 a fost desemnat ”Antreprenorului anului” în cadrul Galei Profesioniștilor în Imobiliare. La același eveniment, Blitz a câștigat distincțiile “Agenția anului 2020”și “Brandul anului 2020”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.