PETREcereeeee! UTA U19 a câștigat Supercupa României după un meci incredibil cu Academia Hagi

  de Lucian Dănilă | 26 June 2016, 11:46 AM | Sport

  0

  MOGOȘOAIA. Pe arena de la complexul din Mogoșoaia s-a scris încă o pagină de istorie a ceea ce înseamnă UTA și fotbalul arădean, sau, poate mai frumos, viitorul fotbalului arădean. UTA U19, echipa antrenată de Dan Stupar și Adrian Ungur, au câștigat Supercupa României după un meci de povestit la nepoți cu cei de la Academia Hagi!

  A fost 5-4 pentru arădeni, dar ce rezultat? Ce răsturnări? Ce momente?

  „Constănțenii s-au distanțat la 2-0 după un sfert de oră, goluri Ene (10) și Cicăldău (15), dar UTA a răspuns repede, prin dubla lui Adi Petre (18, 38). Cristi Costin a stabilit scorul pauzei, 3-2 pentru arădeni (44). Zarurile păreau aruncate după al treilea gol al lui Petre, cel de 2-4 (76), însă Viitorul n-a abandonat și, în șase minute (78 respectiv 84), a echilibrat rezultatul, 4-4, reușite semnate de Cicăldău și Dumitrescu. Cu un minut înainte de final, Adi Petre a aruncat în aer de bucurie tabăra roș-albă, cu golul de 5-4 pentru UTA. Prelungirile au fost de infarct, cu lovitură de pedeapsă ratată de Viitorul la ultima fază și Supercupa României vine la Arad!”, scrie site-ul oficial al clubului, uta-arad.ro.

  UTA a evoluat din minutul 50 în inferioritate, după ce portarul Mara a fost eliminat! Stupar a luat o decizie grea: l-a înlocuit pe Dennis Man, vedeta echipei, și l-a introdus în poartă pe Răzvan Stanciu. Acesta a reușit intervenșia carierei sale, în minutul 94, atunci când a apărat penalty-ul executat de Cicăldău.

  „Un rezultat frumos, după un joc fenomenal, în primul rând punctul de vedere al implicării la efort. Și în ceea ce privește registrul tactic îi felicit pe băieți, am câștigat un joc foarte greu în condiții grele, din minutul 50 am avut un om mai puțin. O victorie frumoasă, băieții au fost minunați, suntem bucuroși că am adus încă un trofeu în vitrină și am făcut încă o dată oameni și suporteri fericiți. Ne dorim să fie cât mai mulți dintre acești copii cu mult de spus în fotbalul de performanță. Bravo lor, în primul rând!”, spune Dan Stupar.

  supercupa 1

  „Man n-ar fi meritat să iasă, și-a adus aportul la acest succes, are calitate și îl felicit pentru progresul său. Cu cât a fost mai greu și mai palpitant, cu atât victoria e mai frumoasă și mai savurantă. Sincer, și la 2-0 am simțit că avem puterea să întoarcem rezultatul. Din nou îi felicit pe băieți, au luptat și au crezut. Meritul e al întregii echipe, inclusiv al celor care nu au intrat azi sau nu au făcut acum deplasarea. O victorie frumoasă”, a încheiat Stupar pentru site-ul uta-arad.ro.

  UTA: Mara – Iova, Iuga, Petrache (13 D. Lazăr), Aldan – Costin (83 Moza), Jorza (73 Pop), Tănase, Sava – Man (50 Stanciu), Petre (90 Brănișteanu). Pe bancă: Dinculescu, Copaci.

  Viitorul: Bozoancă – Rogoza (46 Căpușă), Ghiță, Kilyen, Panait (42 Rusu) – Dumitrescu, Iani (77 Vîlcea), Cicâldău – Manole, Ene, Coman (77 Firan).

  supercupa 2

  Adrian Petre a fost jucătorul meciului!

  Acum doi ani, Petre era pe teren în semifinala campionatului național cu cei de la CSU Craiova. UTA a pierdut acel meci cu 2-5, după ce a avut avantaj la 2-1. În acel meci s-a remarcat Andrei Ivan, care a marcat toate cele 5 goluri! Acum, Ivan a fost aproape de a fi selecționat pentru Euro 2016.

  Aseară, a fost seara lui Petre. A marcat 4 din cele cinci goluri, fiind declarat jucătorul meciului.

  „A fost un meci nebun, din toate punctele de vedere, cu răsturnări de scor, eliminări, penalty-uri… Nici acum nu realizez ce am putut noi să facem în seara aceasta! Nu îmi vine să cred, e cea mai frumoasă seară din viața mea. Mi-am dorit foarte mult să demonstrez ce pot în fața colegilor mei de la Națională din tabăra adversă, antrenorului meu de la Națională, domnul Costel Enache, domnului Adrian Boingiu, amândoi cred foare mult în mine și îmi dau foarte multă încredere.

  petre 1

  E o realizare incredibilă ca într-o Supercupă să dai patru goluri, dar asta contează mai puțin. Contează cu adevărat că am câștigat și am făcut-o în fața celei mai bune echipe din țară! Nu în ultimul rând, am dorit să le demonstrez domnilor antrenori de la prima echipă că se pot baza pe mine oricând și sper ca sezonul ce vine să se bazeze mult mai mult pe mine. Dar asta depinde doar de mine.

  A fost cel mai nebun meci în care eu am fost un actor important. A mai fost meciul cu Dunărea Călărași din baraj, când am câștigat 4-1, dar această Supercupă e ceva unic în viață! Le mulțumesc colegilor și în special lui Stanciu, care a apărat la ultima fază penalty. Suntem cea mai frumoasă și adevarată echipă din țară!”, încheie Petre, pentru uta-arad.ro.

  Adrian Petre a reușit două goluri și în finala Cupei României de la Deva, 3-2 cu ACS Poli.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.