vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Petarde, alcool și distracție. Rețeta vizitelor a sute de arădeni la Urgențe de Revelion

  de Mihai Todoca | 2 ianuarie 2020, 6:20 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Arhivă)

  Trecerea dintre ani nu a fost atât de plăcută pentru câteva sute de arădeni care au ajuns la secția UPU a Spitalului Județean Arad. Doar că de data aceasta, pe lângă afecțiunile caridace, respiratorii sau digestive, acum au ajuns și vătămările corporale destul de grave din cauza petardelor care nu au fost mânuite cu atenție. Astfel, în perioada 30 decembrie (de la ora 08:00) și până azi dimineața, la spital s-au prezentat nu mai puțin de 415 arădeni, dintre care 80 de copii. Cu afecțiuni cardiace au ajuns pe mâna medicilor 47 de adulți, în timp ce afecțiunile respiratorii au scos din casă 32 adulți și 33 de copii.

  Asemeni zilelor de Crăciun, și masa de Revelion s-a dovedit puțin prea mult pentru 32 de adulți și 16 copii. Un număr de 43 de arădeni au necesitat investigații neurologice, iar 4 adulți au ajuns la secția UPU în urma unor accidente rutiere ușoare. Șapte dintre arădeni nu au fost foarte „liniștiți” așa că au ajuns la spital pentru a ărimi îngrijiri medicale în urma unor agresiuni pe care le-au avut.

  Alcoolul i-a dovedit pe 9 arădeni, cea de-a zecea victimă a intoxicației cu alcool a fost un tânăr de 16 ani. De fracturi au suferit 12 adulți și 3 copii, în timp ce 6 adulți au fost mai norocoși și au avut de suferit doar după urma unor luxații.

  Anul Nou a adus, pe lângă resetarea calendarului și o categorie nouă în bilanțul finalului de an: cea arsurilor și contuziilor provocate de petarde.

  Astfel sunt șase cazuri de acest gen:
  1. Un băiat de 15 ani a suferit arsuri de gradul unu și doi la mâna dreaptă, cât și o contuzie oculară la ochiul stâng.
  2. O femeie în vârstă de 60 de ani a suferit o plagă contuză la mâna stângă și arsuri de gradul unu.

  3. Un bărbat în vârstă de 48 de ani a suferit un traumatism la mâna stângă cauzată de explozia unei petarde, fractură deschisăla degetul trei cu amputație parțială a falangelui

  4. Un băiat de 15 ani a suferit o arsură la mâna stangă

  5. Un bărbat de 38 de ani a suferit un traumatism la mâna dreaptă și fractură la degetul trei

  Ultimul caz, cel de-al șaselea, este al unui bărbat de 46 de ani care a suferit plăgi multiple la mâna dreaptă prin explozia unei petarde

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.