Peste treizeci de mii de preșcolari și elevi, examinați de medicii școlari. S-au descoperit 92 de cazuri de boală

  de Special Arad | 23 ianuarie 2020, 6:17 PM | Știri Arad

  0

  În cadrul activității de supraveghere a stării de sănătate a copiilor și adolescenților din colectivități, prin  triajul epidemiologic efectuat în perioada 13.01-17.01.2020, au fost examinaţi un număr de 30772  preşcolari/elevi de către medicii şcolari din cabinetele medicale şcolare, fiind depistate un număr de 92 cazuri de boală, dintre care:

  38 cazuri pediculoză, 33 cazuri  angine faringiene, 17 cazuri  varicelă, 4 cazuri micoze.

  Rezultatele triajului epidemiologic au fost transmise Serviciului de Control în Sănătate Publică  al Direcției de Sănătate Publică Arad pentru verificarea măsurilor care au fost instituite de personalul medical din unitățile de învățământ unde au fost depistate cazurile de boli infecto-contagioase

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.