sâmbãtã, 23 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Peste o mie de persoane arestate la protestele din Rusia

  de - | 22 septembrie 2022, 8:34 AM | Internaţional

  0

  Peste 1300 de ruși care au ieșit să protesteze față de ordinul de mobilizare parțială au fost reținuți în mai multe orașe din Rusia. Aproximativ 1.000 de oameni sunt din Moscova și Sankt Petersburg. Mulți dintre ei au fost bătuți înainte să fie băgați în dubele poliției și duși spre destinații necunoscute. Grupul independent de monitorizare a protestelor OVD-Info a anunțat că, potrivit informațiilor colectate din 38 de orașe rusești, peste 1.311 de persoane au fost reținute până miercuri seara, relatează The Guardian.
  Dintre aceste arestări, cel puțin 502 au fost făcute la Moscova și 524 la Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărime al Rusiei. Mitingurile neautorizate sunt ilegale în baza legilor antiprotest ale Rusiei. Un oficial din Ministerul rus de interne, Irina Volk, a spus că polițiștii au blocat încercările de a organiza „mici proteste”, potrivit presei ruse de stat.

  Citește mai multe AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.