Peste 70 de tone de deșeuri de sticlă şi textile, depistate la intrarea țară

  de Special Arad | 15 iunie 2021, 1:15 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră bihoreni și arădeni, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor și Arad, nu au permis intrarea în ţară a patru mijloace de transport încărcate cu peste 70.000 de kilograme de deșeuri constând în haine second hand şi sticlă, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului.

  În data de 14.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare, conduse de trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 23 și 48 de ani. Aceștia transportau conform documentelor de însoțire a mărfii haine second hand şi deșeuri de sticlă de la diferite societăți comerciale din Ungaria, Anglia pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.
  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că unul dintre automarfare era încărcat cu haine second hand care erau de fapt deşeuri, hainele având un grad ridicat de uzură, iar celelalte două autoamarfare conţineau deșeuri de sticlă, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul de deşeuri. În total, cele trei vehicule transportau 54.619 de kilograme de deşeuri.

  Tot în data de 14.06.2021, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, articole de îmbrăcăminte şi textile uzate de la o societate din Germania, pentru o firmă din România. În urma verificărilor efectuate, cu sprijinul reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu îmbrăcăminte și textile cu grad ridicat de uzură, fiind de fapt deşeuri în greutate totală de 16.000 de kilograme. De asemenea, în urma verificărilor s-a stabilit faptul că pentru întreaga încărcătură transportată, șoferul automarfarului nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri.

  În toate cazurile, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.