luni, 4 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Peste 67 tone de deșeuri din îmbrăcăminte, textile și aluminiu, oprite de polițiștii de frontieră la Nădlac II și la Satu Mare

  de Special Arad | 4 octombrie 2022, 4:10 PM | Regional | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din vestul țării, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis să intre în ţară trei mijloace de transport încărcate cu peste 67 de tone de deșeuri din îmbrăcăminte, textile și aluminiu.

  În data de 03.10.2022, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, județul Arad, au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare, conduse de doi cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din îmbrăcăminte și textile, pe ruta Germania-România.

  Tot ieri, în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean maghiar în vârstă de 50 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în străinătate, care transporta 35.800 kg deșeuri din aluminiu, de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din județul Satu Mare.

  În toate cele trei situații au existat suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor respective, iar colegii noștri au solicitat sprijin autorizat Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatele Județene Arad și Satu Mare.

  În urma verificărilor documentelor, s-a constatat că încărcăturile supuse controlului nu îndeplinesc condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, șoferii neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, în autovehicule erau transportate 67.840 de kilograme de deşeuri.

  În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijloacelor de transport în cauză și a mărfurilor transportate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.