Peste 5.000 de elevi arădeni au vizitat Complexul Muzeal săptămâna trecută

  de Special Arad | 14 April 2014, 1:10 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Complexul Muzeal Arad a organizat, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Asociația „Zibo Help România”, mai multe activități educaționale pentru elevi și preșcolari în perioada 7-11 aprilie.

  Activitățile, parte din programele „Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun” și „Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”, au strâns la Complexul Muzeal peste 5.000 de elevi și preșcolari din Arad.

  În cele cinci zile în care s-au desfășurat programele menționate, elevii și preșcolarii au participat la diverse activități educaționale și vizite ghidate, sub îndrumarea muzeografilor și arheologilor din cadrul muzeului arădean.

  Preșcolarii și elevii din învățământul primar și gimnazial au participat la ateliere pe teme de arheologie, istorie, științele naturii și vizite ghidate în expoziția de arheologie și științele naturii.

  Elevii de liceu au participat la prezentarea unor descoperiri arheologice recente din județul Arad, la prezentarea unor colecții muzeale, la prezentarea unor filme documentare pe teme etnografice, la ateliere de restaurare a picturilor și la ateliere de inițiere în arta fotografiei organizate de Foto Club Arad.

  Totodată, la Palatul Cutural Arad au fost deschise pentru vizitare expoziția permanentă de arheologie și științele naturii, expoziția „Un secol de istorie naturală la Arad” și expoziția „Colecția de moluște”.

  La Sala Clio a fost deschisă expoziția de fotografie semnată de profesorul arădean Virgiliu Jireghie.

  La Muzeul de Artă au fost deschise grupurilor școlare expozițiile permanente de artă europeană și românească și expoziția de ilustrație de carte a artistului Călin Mureșan.

  La Muzeul Orașului Lipova grupurile școlare au fost invitate să descopere secretele casei memoriale Sever Bocu și frumusețea colecțiilor de artă Vasile Varga și Eleonora Costescu.

  La Muzeul Memorial Ioan Slavici și Emil Monția din Șiria, în castelul Bohuș, au fost deschise expozițiile permanente, dedicate scriitorului Ioan Slavici și compozitorului Emil Monția, dar și expozițiile temporare de grafică „Patrimoniul arhitectural al Șiriei, încotro?”, respectiv de artă populară românească „Centre de olărit din județul Arad”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.