Peste 47 tone deșeuri oprite la intrarea în țară de polițiștii de frontieră bihoreni

  de Special Arad | 19 December 2021, 5:01 PM | Regional

  0

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor nu au permis intrarea în ţară a unor mijloace de transport încărcate cu peste 47.000 de kilograme de deșeuri constând în aluminiu, anvelope uzate, utilaje agricole și deșeuri metalice pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

  În data de 18.12.2021, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din aluminiu de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 23.390 kilograme de deșeuri din aluminiu, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

  În jurul orei 14.30, la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în țară un cetățean român la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 9.190 kilograme deșeuri constând în anvelope uzate și utilaje agricole de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

  Jumătate de oră mai târziu, un alt cetățean român aflat la volanul unui automarfar s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în țară transportând, conform documentelor de însoțire a mărfii 15.000 kilograme deșeuri metalice de la o societate comercială din Olanda pentru o firmă din România. Nici de această dată șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

  În toate cazurile poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, care au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.