sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 42 tone de deșeuri oprite la intrarea în țară, la Nădlac II

  de Special Arad | 29 august 2023, 4:11 PM | Știri Arad

  0

  Imagine cu rol ilustrativ

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 42 tone de deșeuri.

  Şoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijlocelor de transport şi a încărcăturii transportate.

  Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat în data de 28.08.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de cetățeni români și polonezi. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, materiale neferoase, materiale plastice și cauciuc de la diferite societăți comerciale din Polonia şi Spania pentru firme din România.

  Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 42.480 de kg de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

  În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.