Peste 4000 de spectatori la „Luna plină de teatru”. Sunt în pregătire trei premiere noi și „Săptămâna comediei”!

  de [email protected] | 12 februarie 2019, 1:04 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Săptămâna comediei 2019)

  Peste 4000. Acesta este numărul celor care au răspuns „Da” la invitația Teatrului Clasic „Ioan Slavici” de a-i trece pragul în „Luna plină de teatru”, unul dintre cele mai de succes proiecte teatrale arădene. Actorii arădeni însă nu fac pauză după acest maraton! În luna martie urmează „Săptămâna comediei” și premiera unui nou spectacol, după care alte două în luna mai.

  „Un tur de forță. De asta au avut parte depotrivă actorii și tehnicienii noștri. Nu e ușor să aduci în fața publicului, într-o lună, peste 30 de spectacole, de multe ori și câte două reprezentații într-o zi. A fost însă un efort care a meritat cu adevărat. Am avut parte de săli pline și aplauze. Și, nu-i așa, aceasta este cea mai bună răsplată pentru un om de teatru”, spune Bogdan Costea, managerul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

  Vreme de o lună, între 6 ianuarie și 9 februarie 2019, pe cele două scene ale teatrului arădean – sala mare și sala Studio – au avut loc 32 de reprezentații ale spectacolelor din repertoriul instituției. 

  „După un adevărat maraton de teatru, nu facem pauză, ci continuăm programul nostru teatral cu alte producții la fel de interesante și tentante. Până la finalul lunii februarie mai avem programate șase spectacole, pentru ca, mai apoi, luna martie, să debuteze cu un alt proiect de succes al teatrului nostru: Săptămâna comediei” – declară Bogdan Costea, managerul Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. 

  Trei premiere în această primăvară și turnee internaționale!

  Directorul teatrului, Bogdan Costea, a divulgat pe pagina sa de Facebook titlul și data următoarelor premiere.

  Nu sunt deocamdată informații detaliate despre distribuție ori numele regizorilor, se știe doar că pe 1 martie, în prima zi a „Săptămânii Comediei” (1-8 martie), va debuta spectacolul FAMILIA IBSEN.

  Programul complet al „Săptămânii Comediei” urmează a fi făcut public în curând.

  Tot de la Bogdan Costea aflăm că alte două spectacole se află în pregătire: FAMILIA TOTH (premiera pe 2 mai) și OMUL CU MÂRȚOAGA (premiera pe 9 mai)

  De asemenea, actorii arădeni vor pleca în turnee în afara țării în perioada următoare, cu următoarele spectacole:
  „Orașul nostru” – Gyula, Ungaria, 16 martie
  „Disputa” – Bursa, Turcia, 23 și 24 martie
  „Exit” – Szeged, Ungaria, 9 aprilie
  „Exit” – Bruxelles, Belgia, 24 și 25 aprilie

  Până la finalul lunii februarie, spectatorii arădeni mai pot urmări: „Iubirea la oameni” (în 14 februarie), „[ză] Pes©ăruș” (în 16 februarie), „Flori de mină” (17 februarie), „Tatăl” (21 februarie), „Aici, acolo” (23 februarie) și „Năpasta” (24 februarie). Biletele pentru toate aceste spectacole pot fi achiționate fie direct de la casieria Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, fie online, pe www.biletmaster.ro 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.