Peste 2700 de elevi arădeni au susținut proba de evaluare a competențelor lingvistice în limba română la Bacalaureat

  de Special Arad | 14 februarie 2018, 8:25 AM | Educaţie | Topic special

  0

  Conform calendarului anexă la OMEN nr 4792/31.08.2017, în perioada 12 -13 februarie 2018 se desfășoară proba de evaluare a competenţelor lingvistice în limba română, în cadrul examenului național de bacalaureat 2018, prima sesiune.

  Proba se derulează conform prevederilor Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, atât sub aspect organizatoric (evaluarea este realizată de doi profesori evaluatori, fiecare evaluator completând în borderoul individual nivelul de competenţă acordat candidatului), cât şi sub aspect logistic (sălile de evaluare sunt prevăzute cu camere audio – video).

  Proba se desfășoară în 41 de centre de evaluare. Acestea  beneficiază de personal de pază şi de personal medical, candidaţii au apă în săli iar sălile de evaluare au fost izolate de celelalte clase.

  În urma evaluării, candidaţii au posibilitatea să obţină nivelul de: utilizator mediu,  utilizator avansat sau utilizator experimentat. Astfel, din totalul de 2777 elevi înscriși la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în  limba română programați pe parcursul celor două zile au fost:

  • 61 elevi neprezentați
  • Nivel experimentat – 1818 elevi
  • Nivel mediu- 293 elevi
  • Nivel avansat – 604 elevi
  • Eliminat – 1 elev de la Liceul Tehnologic Săvârșin.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.