luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 2000 de intervenții ISU Arad în primele trei luni ale anului

  de Special Arad | 11 aprilie 2018, 12:45 PM | Știri Arad

  0

  În primele trei luni ale anului, Centrul Operaţional – Compartimentul Monitorizare Situaţii de Urgenţă şi Dispecerat al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad, a recepţionat prin Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, un număr de 2209 apeluri dintre care 2127 au necesitat intervenţia forţelor profesioniste sau voluntare pentru situaţii de urgenţă.

  Subunităţile de intervenţie ale ISU Arad au intervenit la 1807 cazuri, iar serviciile voluntare, singure sau în cooperare cu forţe profesioniste în 322 cazuri.

  Intervenţiile subunităţilor ISU Arad s-au desfăşurat astfel:

  •  Incendii: 76

  •  Descarcerare: 14

  •  Asanare muniţie: 2

  •  Asistenţă persoane. 37

  •  Asigurarea/supravegherea zonei de producere probabilă a situaţiei de urgenţă: 6

  •  Acordare asistenţă medicală SMURD: 1651

  •  Alte intervenţii: 21

  Pe timpul intervenţiilor SMURD au fost acordat ajutor medical pentru 1459 adulţi şi 219 copii.

  Repartizate pe subunităţi de intervenţie misiunile s-au desfăşurat astfel:

  Detaşamentul de Pompieri Arad – 1285 intervenţii (sunt incluse şi intervenţiile Punctului de Lucru Curtici şi Punctului de Lucru Vladimirescu care aparţin de Detaşamentul de Pompieri Arad)

  Detaşamentul de Pompieri Ineu (Garda nr.1 Ineu, Garda nr.2 Chişineu Criş) – 152 intervenţii

  Detaşamentul de Pompieri Sebiş (Garda nr.1 Sebiş, Garda nr.2 Gurahonţ) – 224 intervenţii

  Secţia de Pompieri Bârzava (Garda nr.1 Bârzava, Garda nr.2 Birchiş) – 146 intervenţii

  Comparativ cu anul perioada similară a anului 2017 a scăzut numărul incendiilor de vegetaţie uscată de la 190, în anul 2017 la 10 anul acesta datorită situaţiei meteorologice.

  De asemenea numărul intervenţiilor SMURD a fost mai mic pentru că o mare parte din autospeciale au fost neoperative fiind defecte.

  Pentru pregătirea subunităţilor de intervenţie, cunoaşterea în detaliu a obiectivelor, surselor de alimentare cu apă şi a căilor de acces şi evacuare au fost executate 47 recunoaşteri în teren şi 20 de exerciţii cu forţe şi mijloace.

  Centrul Operaţional prin Compartimentul Monitorizare Situaţii de Urgenţă şi Dispecerat a emis 36 mesaje codificate COD PORTOCALIU şi COD GALBEN.

  Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Arad au intervenit singure sau în cooperare cu forţele profesioniste pentru stingerea a 15 incendii şi de două ori pentru a desfăşura alte intervenţii.

  Cele două SVSU care au în dotare ambulanţe SMURD, Nădlac respectiv Vinga au desfăşurat 305 misiuni, SVSU Nădlac 71, SVSU Vinga 234.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.