Peste 200 de persoane la manifestările comemorative la Radna-Lipova și Păuliș

  de - | 17 septembrie 2016, 8:31 PM | Lipova | Păuliş | Știri Arad

  0

  Astăzi s-au comemorat 72 de ani de la eroicele lupte din septembrie 1944, purtate de Armata Română pentru apărarea Defileului Mureșului. Cu această ocazie, au fost depuse coroane de flori la troița din incinta UM 0911 din Radna și a fost oficiată o slujbă religioasă la Cimitirul Eroilor din localitate.

  De asemenea, la Păuliș a avut loc o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Timotei, arhiepiscop al Aradului, scrie Agerpres.

  Primarul comunei Păuliș, Ioan Turcin, a declarat că din cei peste 1.800 de militari ai Școlii de subofițeri în rezervă de la Radna, care au luptat în urmă cu 72 de ani pe aceste meleaguri, mai sunt în viață doar 6, cărora în semn de înaltă prețuire Consiliul Local al comunei a hotărât să le confere titlul de Cetățean de Onoare.

  09171902793141984

  La manifestările de sâmbătă au luat parte reprezentanți ai administrației publice județene și locale, cadre militare active sau în retragere, reprezentanți ai Filialei Lugoj a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă sau în Retragere.

  Sursa: Agerpres

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.