sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 17 tone de deșeuri, oprite la vama românească. Gunoaiele veneau din Germania și aveau destinația o firmă din România

  de Special Arad | 27 iunie 2023, 12:12 PM | Știri Arad

  0

  Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, a unui mijloc de transport încărcat cu 17 tone de deșeuri, constând în deșeuri de aluminiu.

  Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijlocului de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

  În data de 27.06.2023 poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetățean român. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din aluminiu de la o societate comercială din Germania, pentru o firmă din România.

  Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

  Astfel, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 17.080 kg de deșeuri, constând în deșeuri de  aluminiu, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

  În consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României a mijlocului de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.