duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 15 tone de deșeuri, depistate la vama Nădlac II

  de Special Arad | 20 aprilie 2023, 12:30 PM | Știri Arad

  0

  (foto: arhivă)

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuat controlul, la intrarea în ţară, pentru un mijloc de transport încărcat cu peste 15 tone de deșeuri, constând în aluminiu.

  Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijlocului de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

  În data de 19.04.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific pentru un automarfar condus de un cetățean polonez. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri de aluminiu, de la o societate comercială din Polonia pentru o firmă din România.

  Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 15.180 kg de deșeuri  constând în aluminiu, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

  În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.