miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Persoanele și familiile eligibile pentru ajutorul pentru încălzirea locuinței

  de Special Arad | 21 septembrie 2021, 8:52 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  În data de 16.09.2021 a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 226/16.09.2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, lege care se aplică de la data de 1 noiembrie 2021.

  Preluarea cererilor, declarațiilor pe propria răspundere și a actelor doveditoare pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și stabilirea cuantumului ajutorului se va face, conform prevederilor Legii nr. 226/2021 și a normelor metodologice de aplicare a acestei legi, norme care urmează a fi elaborate și aprobate prin hotărâre a Guvernului în termen de 30 de zile de la publicarea legii, anunță Direcția de Asistență Socială Arad.

  Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1386 lei/persoană în cazul familiei, și de 2053 lei în cazul persoanei singure.

  Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă în funcție de venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure, după caz, iar suma aferentă pentru compensarea procentuală se suportă din bugetul de stat, după cum urmează:

  Ajutorul pentru încălzirea locuinței

  Ajutorul se acordă pe perioada sezonului rece 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, în funcție de data înregistrării solicitării, după cum urmează:

  – începând cu luna depunerii cererii pentru solicitările depuse până în data de 20 a lunii

  – începând cu luna următoare depunerii cererii pentru solicitările depuse după data de 20 a lunii.

  Suplimentul pentru energie, în sumă fixă, se acordă lunar, pe tot parcursul anului, în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de:

  – 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică sau 70 lei/lună dacă este singura sursă de energie utilizată

  – 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale

  – 10 lei/lună pentru consumul de energie termică

  – 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri

  Data demarării activității de preluare a cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și pentru acordarea suplimentului energetic va fi stabilită și comunicată ulterior, în funcție de publicarea normelor metodologice de aplicare ale Legii nr. 226/2021.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.