sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Perioada 23-27 iulie, una de foc pentru România. Temperaturi sufocante și pentru vestul țării

  de Special Arad | 19 iulie 2023, 8:28 AM | Naţional

  0

  În ultimele zile, peste Marea Mediterană s-a format un dom de căldură remarcabil de mare. Temperaturile masei de aer ating niveluri uluitoare pe o mare parte a bazinului, în jur de 28 până la 30°C la 850 hPa (aproximativ 1500 de metri deasupra nivelului mării).

  După cum se arată în harta de mai jos, masa de aer superioară atinge niveluri foarte aproape de record în sudul și, Sud-Estul României în perioada 23-27.  Acestă acumulare de căldură generează căldură remarcabilă în toate regiunile din Sudul si Estul Europei, Inclusiv în România afectând atât pământul, cât și marea, care este anormal de caldă.

  temperaturi

  În România sunt așteptate temperaturi foarte ridicate, spre extrem în special în zona de S-SE unde în intervalul menționat mai sus se pot atinge temperaturi maxime apropiate de 40°C, 41°C , izolat 42°C. Si în zona de vest temperaturi vor fi ridicate sunt așteptate temperaturi caniculare cu maxime ce pot depăși 36 °C , 37 °C izolat nu ar fi exclus 38°C, 39°C.

  Sursa: România Vest Weather Forecast and Reports

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.