joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Percheziții la Seleuș, după ce mai mulți copii au fost puși să cerșească de membrii familiei lor

  de Ioana Costaș | 21 iunie 2023, 3:54 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Zece percheziții domiciliare au avut loc miercuri, 21 iunie, în comuna Seleuș, județul Arad și în comuna Avram Iancu, județul Bihor, la opt persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei.

  Potrivit anchetatorilor, cele opt persoane, cu vârste cuprinse între 31 și 40 de ani, ar fi obligat 11 copii – cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani – membri de familie, să practice cerșetoria în zonele aglomerate din municipiile Arad, Oradea și Timișoara. Banii obținuți în urma practicării cerșetoriei au fost însușiți de membrii grupării infracționale, potrivit anchetatorilor. În urma perchezițiilor de astăzi au fost confiscate 17 telefoane mobile și 7.800 de lei.

   

  „Miercuri, 21 iunie, polițiștii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, au efectuat 10 percheziții domiciliare, în comuna Avram Iancu, județul Bihor și în comuna Seleuș, județul Arad, la opt persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei. Din cercetări a reieșit că, din ianuarie 2023 până în prezent, cele opt persoane, cu vârste între 31 și 40 de ani, ar fi obligat la practicarea cerșetoriei 11 minori, cu vârste între 8 și 17 ani, membri de familie, pe care, sub pretextul vânzării de linguri de lemn sau verdețuri, i-ar fi obligat să apeleze la mila publicului din zone aglomerate, din municipiile Oradea, Arad și Timișoara, în vederea obținerii unor sume de bani, care ar fi fost însușite de membrii grupării infracționale. În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale a acestora, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, 17 telefoane mobile și 7.800 de lei. La finalizarea perchezițiilor domiciliare, au fost puse în aplicare opt mandate de aducere, cele opt persoane fiind conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, în vederea audierii”, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția Română.

  Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Bihor și Arad, precum și de sprijinul reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru asigurarea măsurilor de protecție pentru minorii identificați în locațiile percheziționate.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

   

  Citește și: Și-au pus copiii la cerșit! Unul dintre părinți a fost amendat de 165 de ori pentru cerșetorie, iar acum ambii sunt cercetați pentru trafic de minori

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.