marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Percheziții la Arad și în alte trei județe, într-un dosar de spălare a banilor

  de - | 1 februarie 2018, 11:17 AM | Știri Arad

  0

  (foto: Arhivă)

  Poliţiştii braşoveni efectuează joi percheziţii în patru judeţe într-un dosar de spălare a banilor, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind estimat la aproximativ 1,5 milioane de euro.

  Potrivit unui comunicat al IGPR, 12 percheziţii au loc în judeţele Arad, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Prahova la sediile mai multor societăţi comerciale, respectiv la domiciliile reprezentanţilor legali ai acestora.

  „În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor, prin crearea unor multiple circuite fictive cu sume de bani, provenind aparent din operaţiuni cu caracter transnaţional şi investiţii de echipamente şi mijloace fixe, cu intenţia de a le transfera în contul unor societăţi controlate, din afara ţării. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.500.000 de euro”, arată sursa citată.

  La acţiune participă şi poliţişti de la inspectoratele judeţene Arad, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Prahova.

  La finalizarea percheziţiilor, zece persoane vor fi duse la sediul IPJ Braşov pentru audieri.

  sursa: comisarul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.