joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Percheziții în vestul țării la persoane bănuite de trafic de minori

  de - | 30 septembrie 2021, 9:18 PM | Regional

  0

  În această dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori DIICOT Caraș-Severin, au efectuat patru percheziții domiciliare la adresele unor persoane din județul Caraș-Severin bănuite de trafic de minori, act sexual cu un minor, folosirea prostituției infantile și folosirea serviciilor unei persoane exploatate. 15 persoane vor fi conduse la audieri, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere.

  Din cercetări a rezultat faptul că, începând de anul trecut, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 49 de ani, din Caraș-Severin, ar fi recrutat, prin metoda „lover-boy” și prin promisiunea unor câștiguri facile, o minoră, din județ, exploatând-o, prin obligarea la practicarea prostituției, transportând și adăpostind victima în diferite locații, în vederea întreținerii de raporturi sexuale cu diferite persoane. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că o parte dintre „clienți” cunoșteau atât faptul că victima este minoră, fapt care se putea observa și din nivelul de dezvoltare fizică a acesteia, cât și faptul că persoana vătămată era exploatată de către traficanți.

  Pentru întreținerea raporturilor sexuale, ar fi fost plătite sume cuprinse între 50 și 150 de lei. De asemenea, cei patru bănuiți ar fi întreținut, în mod repetat, raporturi sexuale cu victima. Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul Unității Centrale de Analiză a Informațiilor.

  La acțiuni au participat polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin și jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

  Citeste mai mult pe: pressalert.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.