Percheziții în două localități din Arad! Mai multe persoane sunt cercetate pentru braconaj, contrabandă și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor

  de Special Arad | 4 July 2022, 5:50 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  La data de 4 iulie a.c., polițiștii din Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, au efectuat 3 percheziții domiciliare, la imobile din localitățile Mădrigești și Secaș, aparținând unor persoane bănuite de braconaj cinegetic, contrabandă și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

  Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020-2022, persoanele bănuite ar fi îndrumat și participat, alături de alte persoane din localitățile Mădrigești și Secaș, la activități de braconaj cinegetic, contra unor sume de bani.

  În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate și indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, 14 trofee de cerb pe suport de lemn cu craniu, 12 bucăți de coarne de cerb, nepereche, 7 trofee de căprior cu craniu, 1 bucată de trofeu de râs cu craniu, 4 panoplii de trofeu de mistreț, colți de mistreț, 12 cuțite de vânătoare, 2 lanterne, un sistem de prindere pe lunetă, 300 de fire de țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător și 10,57 kilograme de carne.

  Acestea vor fi evaluate, în vederea stabilirii prejudiciului, iar carnea va fi expertizată, pentru stabilirea speciei de proveniență.

  În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic, contrabandă și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, iar polițiștii continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activități infracționale și luării măsurilor legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.