sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Percheziții de amploare în vestul țării și București! Ce om de afaceri cu avere fabuloasă a fost ridicat pentru un prejudiciu de 15 milioane de euro

  de Special Arad | 6 aprilie 2016, 9:50 AM | Regional

  0

  Operatiune de amploare a procurori lor DIICOT din judetul Caras- Severin si ofiterii DGA din judetul Timis. Ei au facut 16 perchezitii in Baile Herculane, Caransebes, Timisoara si Bucuresti intr-un dosar de privatizari frauduloase.

  Oamenii legii au descins si la Agentia pentru Rezervele Statului din judetul Caras Severin.

  Personajul principal in aceasta operatiune a fost omul de afaceri Iosif Armas, cel care a privatizat Baile Herculane, notează opiniatimisoarei.ro.

  Infractiunile pentru care cu totii sunt cercetati sunt constituire de grup de crima organizata in vederea sustragerii de bunuri in dauna creditorilor. De asemenea, se mai fac cercetari pentru delapidare, spalare de bani si abuz in serviciu.

  Prejudiciul estimat adus statului roman este de 15 milioane de euro, insa in total paguba se ridica la 30 milioane de euro.

  În cauză s-a retinut faptul ca suspectii ARMAS IOSIF, Presedinte al Consiliului de Administratie al SC HERCULES SA Baile Herculane, actionar si administrator special al SC ARGIROM INTERNATIONAL SA Bucuresti (actionar majoritar in SC ARGIROM INTERNATIONAL SA Bucuresti, societate care la randul ei detinea peste 60 % din actiunile SC HERCULES SA Baile Herculane); RAIESCU FILIP – Director General al SC HERCULES SA si ADAMESCU GAVRIL – Director Economic al SC HERCULES SA au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat ulterior si alte persoane, avand drept scop scoaterea activelor/bunurilor SC HERCULES SA din patrimoniul acesteia si totodata, insusirea pentru membrii grupului a sumelor de bani obtinute din valorificarea acestor active.

  Iata si lista imobilelor instrainate in mod fraudulos:

  Padure in Domogled cu Fabrirca de Gheata
  Padure la Cerna cu restaurant ”GROTA HAIDUCILIOR”
  Cladire IBTH – birouri
  Cladire Bai Termale APOLLO
  Cladire Baia Termala HEBE
  Spital pentru militari si ofiteri – PAVILION 4
  Sanatoriul medical Balnear – PAVILION 3 (actual Hotel APOLLO)
  Imobilul ”BaILE NEPTUN”
  HOTEL DECEBAL – Sanatoriu medical balnear – Pavilionul 2
  HOTELUL TRAIAN – Pavilionul 1
  Complex de edificii – CAZINOU
  Sanatoriul Militar cu curte si baie pentru militari.
  Hotelul DIANA
  Hotelul ROMAN
  Hotelul AFRODITA
  Baia VENERA
  Baia DIANA
  Sanatoriul medical balnear IOVR – Pavilionul 12.
  Cladire SEDIU NOU
  HOTELUL HERCULES
  HOTELUL FERDINAND

   

  sursa: opiniatimisoarei.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.