miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Percheziții ale mascaților în mai multe județe, printre care și Arad. În vizor se află o grupare internațională de trafic de droguri

  de - | 5 decembrie 2019, 1:07 PM | Naţional | Știri Arad

  0

  Comunicat. Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu D.I.I.C.O.T., au efectuat 13 percheziții domiciliare la o grupare internaţională de trafic de droguri, formată și din cetățeni români, ce ar fi acționat pe ruta Spania-Franța-Europa de Vest.

  La data de 4 decembrie 2019, în urma emiterii de către autoritățile franceze a unui ordin european de anchetă, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu D.I.I.C.O.T., au efectuat 13 percheziții domiciliare, pe raza județelor Caraș-Severin, Arad, Alba, Mehedinți, Argeș și Suceava.

  Acțiunea a vizat o grupare internaţională de trafic de droguri, formată și din cetățeni români, ce ar fi acționat pe ruta Spania-Franța-Europa de Vest, care a fost destructurată în anul 2018, fiind capturate aproximativ 5.000 kg. de cannabis.

  În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate 13 telefoane mobile, mai multe înscrisuri privind diferite transporturi de mărfuri, diferite documente de proprietate ale unui imobil și ale unor autocamioane, precum și 28 de înscrisuri și recipise.

  În cauză, vor fi puse în executare 7 mandate de aducere și un mandat european de arestare.

  La activități participă și 4 ofițeri de poliție francezi, ofițerul de legătura francez la București, precum şi magistratul de legătura al Ambasadei Franței la București. Delegația franceză participă punctual la activitățile ce se sunt efectuate pe raza județelor Caraș-Severin și Mehedinți.

  La acțiune au participat și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate de la unitățile teritoriale și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.