Pentru prima dată pe tatami! Cei mici s-au jucat împreună cu antrenorul Luca Kunszabo





Sportul este extrem de benefic atât pentru adulți, dar mai ales pentru copii. Este bine de știut că mișcarea și sportul în viața unui copil le dezvoltă trupul și mintea, acesta putând fi considerat și o metodă de relaxare, însă este totodată și un instrument de dezvoltare a abilităților sociale. De asemenea, sportul îi disciplinează pe copii, îi învață să fie competitivi, corecți și cinstiți.
Astfel, este important ca mișcarea și sportul să facă parte din viața celor mici de la vârste cât mai fragede deoarece ajută la creșterea imunității și previne îmbolnăvirile, obezitatea și totodată ajută la dezvoltarea corectă a musculaturii, întărește sistemul osos, ajută la o postură corectă și nu în ultimul rând echilibrează sistemul endocrin al copilului.
Cu scopul de ai învăța pe copii că mișcarea și sportul sunt benefice pentru ei, educatoarele unei grădinițe private din Arad i-a dus în vizită la sala de sport a Clubului Sportiv ,,Gloria” din Arad. Aici, copiii au făcut cunoștință cu antrenorul Luca Kunszabo, profesor de educație fizică și sport și antrenor de judo, sport pe care îl practică la nivel de înaltă performanță de nu mai puțin de 20 ani. Antrenorul le-a explicat copiilor care sunt beneficiile sportului și împreună s-au jucat câteva jocuri specifice vârstei lor. Astfel, copiii au învățat prin joacă faptul că sportul poate fi concomitent „Bucurie și mișcare” , temă realizată de educatoarele grădiniței.
Mai mult, pentru ca bucuria celor mici să fie și mai mare, antrenorul Luca Kunszabo le-a prezentat copiilor și medaliile pe care orice campion le primește la competiții, lucru care nu putea decât să-i fascineze pe cei mici. Dorința lor mare a fost, desigur, să plece cu o medalie acasă, iar răspunsul antrenorului Luca a fost unul pe măsură și i-a făcut să înțeleagă că e nevoie de foarte multă muncă și devotament și că nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat: „Prin multă muncă vei câștiga și tu zeci de medalii„.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)