marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Galșa are o bază sportivă nouă! Lucrurile și lucrările, însă, nu se opresc aici în comuna Șiria

  de Lucian Dănilă | 3 octombrie 2021, 3:20 PM | Știri Arad

  0

  Am mai scris la superlativ despre Șiria încă dinainte de a fi unul dintre… șirieni. Chiar dacă nu-mi plăceau rezultatele echipei UTA în perioada în care a fost exilată la Șiria, baza sportivă din localitate arăta foarte bine și putea găzdui în cele mai bune condiții partide din al doilea eșalon fotbalistic al țării.

  La Șiria nu doar arena „Otto Grefner” arată bine. Sport se poate face în condiții bune și pe terenul artificial din curtea școlii, teren pe care tocmai a fost schimbată suprafața sintetică, dar și în sala de sport din același loc. Acum, dacă din punct de vedere sportiv a fost rezolvată problema la Șiria, a venit rândul satului Galșa. De vineri, amatorii de sport din Galșa au unde să facă mișcare.

  Pe un loc care, din spusele localnicilor, arăta foarte rău, administrația din Șiria, în frunte cu primarul Valentin Bot, au ales să construiască o bază de sport, bază care este compusă dintr-un teren artificial multifuncțional pentru minifotbal, tenis de câmp, handbal, un altul pentru fotbal-tenis, dar și un parc cu locuri de joacă pentru copii. Nu lipsesc nici vestiarele, dotate cu toate necesare pentru astfel de activități.

  „Este o modalitate prin care ne dorim să încurajăm cetățenii comunei Șiria, copii, tineri sau chiar adulți, să fie activi și să participe la activități sportive, pentru a avea un stil de viață cât mai sănătos”, a explicat primarul Șiriei, Valentin Bot.

  Pe lângă contribuția Consiliului Local Șiria, merite importante în construirea acestei baze sportive le are și Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Podgoria Miniș-Măderat”, respectiv Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (CRFIR 5 Vest Timișoara).

  Inaugurarea a avut parte de un turneu de minifotbal, turneu la care au participat echipele din Șiria și Galșa, compuse în mare din foști fotbaliști ai echipelor care au evoluat cândva în Liga a 3-a, respectiv a 4-a, o echipă a Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, dar și o echipă compusă în mare parte din reprezentanți ai presei din Arad, turneul fiind arbitrat de localnicul Emil Arsa și Leontin Buda.

  Lucrurile nu se vor opri aici, primarul Șiriei și Consiliul Local al acestei comune având în plan construirea unei baze sportive și în localitatea Mâsca, aparținând și aceasta de Șiria.

  baza 2 baza 3 baza 4 baza 5 baza 6 baza 7

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.