joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pedalați, tovarăși! Arad Free Tours pregătește „Turul Aradului comunist pe biciclete” – ediția a IV-a

  de Special Arad | 8 august 2019, 1:06 PM | Știri Arad

  3

  „Perioada comunismului reprezintă o parte importantă a istoriei noastre recente, iar părerile legate de aceasta sunt împărțite. Având în vedere că anul acesta se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, vom marca acest eveniment printr-un tur ghidat pe biciclete”, anunță Asociația Turism Alternativ.

  Turul tematic programat pe data de 23 august se adresează atât persoanelor care au trăit pe vremea comunismului și doresc să își cunoască mai bine orașul, cât și celor născuți după 1990, care nu au „prins” perioada respectivă.

  Participanții vor vizita alături de ghizii voluntai clădirile din Arad unde au avut loc primele adunări muncitorești sau unde s-au ținut adunările Partidului Comunist în ilegalitate.

  „Veți avea ocazia să vedeți cum s-a dezvoltat Aradul în perioada 1945-1989, stilurile abordate în arhitectură și artă, dar și cum trăiau oamenii zi de zi. Trecând pe lângă vechile fabrici cu care se mândrea orașul, vom vedea cum a evoluat industria și cum s-a schimbat stilul de viață al oamenilor. În final, vom parcurge o parte a traseului pe care au mers și revoluționarii din decembrie ’89, pentru a ajunge în fața Primăriei.

  Așadar, va fi un tur ce va prezenta evenimentele obiectiv, dar și presărat, în stilul nostru, cu glume și legende urbane. Ghizii Arad Free Tours vă așteaptă vineri, 23 august, la ora 18, în fața Primăriei!”, anunță organizatorii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „iar părerile legate de aceasta sunt împărțite” …sunt impartite pentru ca inca exista oameni cu mentalitate ca a voastra! Daca in Germania denazificarea a insemnat interzicerea Svasticii și altor simboluri naziste scoli,manuale etc. la noi dupa 30 de ani de „libertate” inca se gasesc oameni care organizeaza sau amintesc de comunism „în stilul lor, cu glume și legende urbane”!

   Cata minte lipsa trebuie sa ai sa organizezi un asemenea rahat? Daca va e dor si Coreea de Nord e prea departe pentru „glumele și legendele voastre urbane” va recomandam Belarus! Puteti pedala acolo de va vine acru tovarasi!

   Mie unu’ mi-ar fi jena…de cei cazuti acum 30 de ani pentru inlaturarea si interzicerea comunismului cat si de cei morti sau torturati inchisorile comuniste!
   Mi-ar fi jena sa ma relaxez vorbind de comunism!

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Eu zic sa va calmati, totusi. Organizatorii, cei de la Arad Free Tours, sunt tineri care nici macar nu au prins comunismul, iar inainte sa va pedaleze imaginatia si groaza prea departe, ca sa evitam ca istoria sa se repete, in primul rand trebuie sa cunoastem istoria. Chiar si “în stilul lor, cu glume și legende urbane”!

   Va dau dreptate, totusi, intr-un aspect, cu toate ca nu cred ca va fi cazul: nu e de glumit despre cei cazuti pentru inlaturarea si interzicerea comunismului cat si de cei morti sau torturati in inchisorile comuniste. Din cate inteleg eu, va fi insa vorba de „stilurile abordate în arhitectură și artă, dar și cum trăiau oamenii zi de zi”.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Permiteti-mi sa va citez dintr-un clasic in viata: „Post comuniștii ne-au vândut și ne-au vândut și țara, dar vezi copii de 14 ani purtând tricou cu Che Guevara.”

    PS:Cunoasterea istoriei e free! Memorialu’ Durerii ii asteapta! …sau fortu’ 13! Daca dupa ce ies de acolo mai au chef sa pronunte „tovarasi” in contextu’ in care au facut-o mai vorbim!
    In rest sa fie sanatosi!

    +3 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.