sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pe una dintre rachetele care au lovit gara din Kramatorsk scrie „Pentru copii”. Mesajul este interpretabil, anunță un internaut

  de - | 8 aprilie 2022, 4:03 PM | Internaţional

  0

  (foto: captură video Facebook / Vladimir Zelenski)

  Președintele Vladimir Zelenski a publicat pe Facebook un scurt video care arată că una dintre rachetele care au lovit gara din Kramatorsk are inscripția în limba rusă за детей (pentru copii), cu vopsea albă. Marea majoritate a presei a interpretat această inscripție ca un mesaj al armatei ruse de a omorî voit copii, însă un internaut pe Reddit atrage atenția că este vorba, de fapt, de răzbunare bazată pe o dezinformare cum că ucrainenii ucideau copii în Donbas.

  Cu toate acestea, potrivit agenției de presă Interfax din Ucraina, printre cei 39 de persoane decedate se numără și copii, în urma atacului rusesc asupra gării din Kramatorsk. Mai multe detalii aici.

  „Urăsc rușii la fel ca voi toți, dar vreau doar să subliniez că sensul « за » poate fi dual. Nu înseamnă în acest caz «pentru copii», în sensul de «a ucide copiii». În acest caz, înseamnă «răzbunare pentru copii», însemnând mitul celor spălați pe creier conform căruia ucrainenii ucideau copii în Donbas. Dacă ar fi să însemne «pentru copii» ca și «pentru a ucide copiii», ar fi fost scris « для детей » sau doar « „детям ». Îmi pare rău că am izbucnit așa, dar ca un slavist am dorința nemuritoare de a explica limbajul corect” – a scris utilizatorul Reddit Bucksbanana într-un comentariu la videoclipul distribuit.

  Un alt utilizator, Gobra_Slo, confirmă semnificația inscripției, adăugând: „Bănuiesc că este vorba despre narațiunea Rusiei despre «copiii din Donbass» uciși în 2014. Cum «răzbună» ceva uciderea civililor și a copiilor din Donbass (Kramatorsk se află în regiune) mă depășește. N-am reușit niciodată să înțeleg logica rusă, nici atunci când locuiam acolo”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.