duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  VIDEO | Scandal pe un fond de vânătoare din Arad. Paznic acuzat că ar fi amenințat un bărbat cu arma și că i-ar fi otrăvit câinele

  de Special Arad | 9 august 2023, 4:25 PM | Știri Arad

  0

  Un paznic de vânătoare din Arad este cercetat de Poliție, după un scandal cu unul dintre vecinii cantonului. Omul a venit spre seară să își citească contorul de curent aflat în incinta ocolului și s-a trezit cu mașina blocată și amenințat cu arma. Bărbatul care spune că a fost amenințat cu arma și blocat cu mașina a făcut poze și video.

  Cât despre paznic, acesta este frate de polițist și fiul unui fost primar, și avea în portbagaj zeci de cartușe și un încărcător de pistol pentru care nu avea documente legale.

  În seara cu pricina, arădeanul a mers la casa de vacanță pe care o deține lângă Arad pentru a-și hrăni câinii. A profitat de ocazie ca să-și citească și contorul de curent – aflat pe o alee ce duce către un canton. Aici au fost montate toate contoarele localnicilor care locuiesc în zonă. Nici nu a apucat bine să coboare din mașină, că a apărut paznicul și i-a blocat autoturismul.

  „Am venit seara, în jurul orei 21:30, să citesc contorul de curent și dânsul a venit pe drumul dinspre stradă. M-a blocat cu mașina, mi-a deschis ușa la mașină să mă tragă afară, să-mi controleze mașina. M-a amenințat cu arma, am reușit să mă închid în mașină, am apelat serviciul 112, au venit echipajele de poliție. În mașina lui au găsit o armă de vânătoare, au găsit un încărcător de pistol fără documente, o cutie de cartușe cu 47 de gloanțe. La întrebarea Poliției despre proveniența armei și cartușelor a răspuns că Poliția le-a plantat ca și probe”, a povestit Flavius Pavel.

  „A doua zi după incident am venit să dau mâncare la căței. Am observat o mașină că intră pe un drum lăturalnic proprietății, am urmărit – m-am gândit că este el – și a plecat. Ulterior m-am deplasat la locația respectivă, am așteptat acolo cam trei ore. M-am gândit că o să vină din nou. Și a venit. A coborât din mașină, a dat două sau trei felii de pâine animalelor, pe care le-a momit încolo, iar una dintre ele a mâncat. Văzând această chestie am sunat la serviciul 112. Au venit polițiștii, împreună cu ei am căutat câinele respectiv pe care l-am văzut că a mâncat acea momeală. L-am găsit, câinele își dădea suflarea”, a relatat Flavius Pavel.

  De atunci, arădeanul susține că are probleme cu paznicul: „M-a amenințat că îmi dă foc, că mă împușcă, că mai are și alte arme. Trăiesc într-un soi de amenințare, mă uit mereu să văd dacă nu dau peste el ascuns pe undeva…”

  Contactat telefonic, paznicul a declarat că a folosit arma și a acceptat să stea de vorbă, însă nu a mai apărut la întâlnirea cu ziariștii.

  Paznic cu vechime, fără probleme până acum

  Pe de altă parte, șeful AJVPS Arad, Nicolae Deme spune că paznicul este angajat de mulți ani și că nu a avut probleme cu el.

  „Este paznic la AJVPS de foarte mulți ani. Nu am avut probleme până acum cu el, ba chiar era un tip disciplinat și ascultător. M-a mirat faptul că a ajuns la un incident de acest fel acolo în zonă. Am vorbit cu el, mi-a spus că a intrat cineva în curte seara, că acela spunea că a venit să-și vadă contorul de curent, el l-a întrebat ce face cu duba, ce are în ea, că zicea că poate i-a furat ceva de pe acolo, bărbatul nu a vrut să-i deschidă mașina să vadă dacă nu a furat ceva de acolo.

  Acolo există un transformator în care sunt legate mai multe contoare a acelora din jurul cantonului, care le dă curent, și atunci… bine, acolo este proprietatea AJVPS, nu e domeniu public să meargă cine vrea și când vrea să vadă, dar asta o vom lămuri pe parcurs”, a declarat Nicolae Deme.

  În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar oamenii legii cercetează, într-un alt dosar penal, plângerea privind otrăvirea câinelui celui amenințat cu arma.

  „Cu ocazia deplasării la fața locului și a controlului autoturismului unui bărbat în vârstă de 46 de ani, au fost descoperite o armă deținută legal, dar și un încărcător de armă de tir sportiv cu patru cartușe calibrul 22 și o cutie cu 47 de cartușe, același calibru, deținute ilegal .

  Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, a precizat agentul de poliție, Mădălin Herbei, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

  Cercetările polițiștilor nu se opresc însă aici. Potrivit purtătorului de cuvânt „la data de 7 august, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Arad au fost sesizați despre cadavrul unui câine găsit pe un teren agricol din afara municipiului. Cadavrul a fost transportat la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

  Cercetările sunt continuate într-un dosar penal întocmit pentru uciderea animalelor cu intenție, fără drept, în vederea stabilirii stării de fapt și luării măsurilor legale”.

  Citește și: Arme confecționate artizanal, cartușe, cuțite și trofee, descoperite la Agrișu Mare

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.