Patruzeci și cinci de elevi de la Liceul Vasile Goldiș din Arad, autoizolați voluntar la domiciliu după ce s-au întors din Italia

  de Mihai Todoca | 24 februarie 2020, 9:52 AM | Coronavirus | Știri Arad | Topic special

  2

  Un autocar cu 45 de elevi de la Liceul Vasile Goldiș, ajunși aseară în România din Italia, au fost verificați de medici pentru simptome ale coronavirusului. Întrucât niciunul dintre cei examinați nu prezentau urmele COVID – 19, aceștia au fost lăsați să plece către casele lor.

  „În carantină nu e nimeni! În cazul de față, nu poate fi vorba de plasarea lor în carantină, aceștia se autoizolează voluntar la domiciliu. Suntem foarte atenți cu terminologia, iar de carantinat se vor carantina doar cazurile care vin din cele 12 localități identificate”, ne-a declarat directorul DSP Constantin Cătană.

  Notă. În urma apelului de la o persoană din conducerea Colegiului Național Vasile Goldiș, facem precizarea că cei 45 de elevi autoizolați la domiciliu (așa cum ne-a fost transmisă informația de către directorul DSP, Constantin Cătană) provin de la „LICEUL PARTICULAR VASILE GOLDIȘ” și NU de la „COLEGIUL NAȚIONAL VASILE GOLDIȘ”!

  Erată: Luând în considerare informațiile care ne-au fost transmise pe mai multe canale, facem precizarea că nu este vorba de 45 de elevi de la Liceul Vasile Goldis, ci in fapt despre 5 profesoare de la Colegiul Național Vasile Goldiș. Așteptăm și rectificarea directorului DSP, Constantin Cătană, care la întrebarea ce știe să ne spuna despre elevii și profesorii care au intrat în țară cu autocarul aseară, venind din Italia, ne-a spus doar ca au fost autoizolați la domiciliu și că nu este vorba de o carantină.

  Deasemenea, nominalizarea Liceului Vasile Goldiș a fost făcută tot de către el. Astfel, după cum ne-a spus și o profesoară din grupul de cele cinci profesoare: „Noi am fost 5 profesoare care am fost în sudul Italiei si nu am fost cu elevi si nu am venit duminică , ne-am intors sâmbătă și nu cu autocar.”

  Facem totuși un apel instituțiilor abilitate să transmită populației informații asupra virusului și răspândirii acestuia, să fie mai atente în diseminarea acestora în presă pentru a se evita valul de panică iminent tratării acestui subiect sensibil cu o oarecare doză de suficiență.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Daca ati luat in considerare apelul din conducerea Colegiului National Vasile Goldis, nu inteleg de ce nu ati luat in considerare apelul directorului Colegiului Particular Vasile Goldis care v-a informat ca stirea data de dvs. referitoare la scoala noastra este falsă. Nici elevii si nici profesorii de la scoala noastra nu au fost plecati in Italia.
   Va rog sa faceti rectificarea cuvenită

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Doamna Tarniceriu, cum v-am informat si telefonic, am dat curs apelului telefonic al colegei dumneavoastra fiindcă noi tocmai asta am publicat, preluând declarația directorului DSP Arad, Cătană. V-am rugat, telefonic, să îl sunați pe domnul Cătană pentru a face chiar dumnealui precizările de rigoare. În loc să o faceți, adică să îl sunați, dumneavoastra v-ati pus pe scris mesaje. Noi încă îl așteptănm pe directorul Cătană să facă precizările si sa ofere informațiile exacte, eventual să spună că a greșit în comunicarea cu presa. Până atunci, v-am publicat doar comentariul, fără să intervenim în text spre a-l modifica, până la o poziție oficială a autorităților. În speță, a DSP Arad.

    +3 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.