Patru iranieni „s-au dat” belgieni și spanioli la Vama Curtici

  de Special Arad | 3 aprilie 2017, 5:06 PM | Curtici | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat trei bărbaţi şi o femeie, cetățeni iranieni, care au încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de documente de identitate belgiene și spaniole false.

  S-a întâmplat pe 1 aprilie (și nu, nu era o farsă), la ora 19, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, unde au încercat să iasă din ţară, călătorind ca pasageri într-un tren Inter Regio, pe relaţia Bucureşti – Viena, trei bărbaţi şi o femeie, care la controlul de frontieră s-au legitimat cu cărţi de identitate belgiene şi spaniole.

  Polițiștilor de Frontieră însă li s-a părut că acești oameni sunt dubioși, iar cu ocazia verificărilor specifice, au constatat că documentele prezentate la control sunt false, motiv pentru care cei patru cetățeni din Iran, cu vârste cuprinse între 19 şi 34 de ani, au fost conduşi la sediul Politiei de Frontiera pentru cercetări.

  Ei au declarat că au obţinut documentele false de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 2.500 euro fiecare.

  Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor patru şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.