marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Patronul Leonardo, trimis în judecată pentru fraudă

  de - | 11 aprilie 2024, 4:59 PM | Naţional

  0

  Patronul lanţului de magazine Leonardo, orădeanul Florin Panea, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru o fraudă de peste 26,5 milioane de lei. Nu mai puţin de 705 facturi fictive a înregistrat acesta în contabilitate, susţin procurorii, care l-au trimis în judecată.

  Citește și : Leonardo a falimentat! Trăiască noul… Leonardo

  Potrivit unui comunicat transmis presei joi, Panea, în vârstă de 53 de ani, a fost trimis în judecată în calitate de administrator al trei societăţi din grupul Leonardo, pentru evaziune fiscală.

  „În perioada 04.01.2011 – 04.03.2015, în scopul sustragerii de la plata taxei pe valoare adăugată, a înregistrat în evidenţa contabilă financiară şi fiscală a celor trei societăţi (705 acte materiale), un număr de 705 facturi fiscale fictive, ce reprezintă achiziţii de bunuri (încălţăminte, marochinărie, îmbrăcăminte, accesorii), operaţiuni de achiziţii care sunt fără conţinut economic, respectiv sunt fictive, de la un număr de 6 societăţi comerciale de pe teritoriul naţional (5 cu sediul în Bucureşti, una cu sediul în Oradea), care, la rândul lor, pentru a crea o aparenţă de legalitate, au declarat în mod fictiv achiziţii de la alte societăţi de pe teritoriul naţional cu comportament de tip fantomă”, se explică în comunicatul transmis presei.

  Prin circuitul creat, Panea şi complicii săi au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma totală de 26.579.381 lei, reprezentând TVA dedus nelegal.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.